28 / 07 / 2024

Türkiye iklimlendirme tercihi

Türkiye iklimlendirme tercihi

Enerji verimliliğini ‘olmazsa olmaz’ olarak değerlendiren kullanıcılar, inverter klimaları tercih ederken, hem akıllı göz teknolojisine hem de iOS ve Android uyumlu, havayı temizleyen, nem dengesini sağlayan teknolojilere ilgi gösteriyor.

Rusların emlakta Türkiye tercihi daralıyor: Artan fiyatlar Rus vatandaşları kaçırıyor! 

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de emlak alımları azalıyor. Bunun nedeni ise artan fiyatlar oluyor. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Otomobil alacaklara müjde! 2023’te Türkiye’ye gelecek otomobiller belli oldu!

Otomobil almayı düşünenlere müjde. Yeni yılda hangi model tercihi yapamayanlar için, İşte 2023’te Türkiye’ye gelecek otomobiller belli oldu.

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Dacia elektriklendi: Ekonomik fiyatlı Spring modeli Türkiye yollarında!

Dacia yeni elektrikli otomobilini Türkiye'de satışa çıkartmak için hazırlıklara başladı. Akaryakıta gelen zamlara karşı elektrikli otomobillere ilgi her geçen gün daha da artıyor. Otomobilseverlerin tercihi artık elektrikli araçlar olacak. Detaylar haberimizde...

Tesla Model 3’ün Türkiye fiyat listesi belli oldu! Elektrikli araç isteyen kullanıcıların ilk tercihi olacak!

Elektrikli otomobil üretici olan Tesla, Model 3'ü Türkiye'de piyasaya çıkacak. Peki Tesla Model 3'ün Türkiye fiyatı ne kadar olacak? Tesla Model 3'ün özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Türkiye'de Rus vatandaşların gayrimenkul yatırımları geçen seneye göre yüzde 60 yükseldi.

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Ruslar'ın gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar gayrimenkul yatırımında Türkiye'de Antalya ve Bodrum'u tercih etmeye başladı. Ruslar Karadeniz sahillerindeki hızlı artış nedeniyle buradan konut almaya yöneldi. 

Rus ve İngiliz emekliler konutta Türkiye’yi tercih etti!

Konforlu bir hayat yaşamak isteyen yabancı vatandaşların gayrimenkulde tercihi Türkiye oldu. Son yıllarda özellikle İngiliz ve Rus emekli vatandaşların Türkiye'den konut satın alımları arttı.

Türkiye'nin mesken tercihi apartman!

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Semih Akşener bugünkü yazısında gayrimenkul sektöründen bahsetti. Akşener, Türkiye'nin mesken tercihini şu veya bu sebeple apartmandan yana kullanmakta olduğunu söyledi.

Türkiye'de yabancı yatırımcıların öncelikli tercihi gayrimenkul!

Türkiye, 2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekerek 2014'te 22. sıradan 20. sıraya yükseldi.

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

Türkiye iklimlendirme tercihi Haberi

Türkiye iklimlendirme tercihi


Bir yandan nitelikli konut sayısındaki artış diğer yandan küresel iklim değişikliklerinin etkisiyle yaşanan kavurucu sıcaklar, Türkiye’de iklimlendirme sektörüne büyüme olarak yansırken, tüketicinin davranışlarındaki değişiklik de pazarı şekillendiriyor. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında klima pazarında yaşanan hareketlilik, pazarın dinamizmini gösterirken, tüketicinin tercihini daha akıllı daha çevreci cihazlardan yana yaptığını da gözler önüne serdi.


Pazarda enerji verimliliği yüksek inverter split klimaların payı yüzde 30’lara ulaşırken, akıllı göz, nemi dengeleyen, haftalık programlanan, sessiz çalışan, cep telefonu, tablet gibi online ortamlardan kontrol edilebilme gibi özellikler barındıran cihazlara ilginin arttığı gözlemleniyor. Soğutma sektörünü bu tercihleri ile yeniden şekillendiren tüketici, ısıtma pazarında da benzer bir davranış gösteriyor. Tasarruf sağlayan yoğuşmalı kombilere talep artarken, yine klimalar gibi akıllı özellikler içeren cihazlar tercih ediliyor.


Bu değişimi değerlendiren Daikin Türkiye...