27 / 04 / 2024

türkiye ilk çocuk müzesi

türkiye ilk çocuk müzesi

Ankara'daki Kartaltepe Kent Park projesinin içerisine 3 bin metrekare alanda kurulacak ilk çocuk müzesi için Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi arasında protokol imzalandı...

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Türkiye’de çocuk okutmanın maliyeti ne kadar?

Türkiye’de anaokulundan üniversite mezuniyetin süresince tüm öğrenim hayatını devlet okullarında geçiren bir öğrencinin ailesine maliyeti bugünkü fiyatlarla 300 bin Türk Lirası. Eğitiminin tamamını özel okullarda geçiren öğrenciler için ise aileleri 1 ila 5 milyon TL arasında servet harcıyor...

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Yerli Covid-19 aşısı için flaş gelişme! Türkiye ilk olacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'de Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarıyla ilgili, "Kasım- aralık aylarında, her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız" dedi.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Türkiye'nin ilk Çocuk Merkezi, Balıkesir'e kurulacak!

Hayata geçirdiği projelerle gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çay Deresi Rekreasyonu ve Türkiye’nin ilk Çocuk Merkezi’ni hayata geçiriyor. 240 bin metrekare alanı içine alacak proje, şehri tam bir metropol yapacak.

türkiye ilk çocuk müzesi Haberi

türkiye ilk çocuk müzesi

    Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, törendeki konuşmasında, üniversitelerle yerel yönetimlerin işbirliğini önemsediklerini belirterek, üniversitelerin bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra toplumu bilinçlendirme anlamında önemli işlevlerinin de bulunduğunu söyledi. 

     Türkiye'de ilk çocuk müzesini, Mamak'ta Kartaltepe Kentpark Projesi'nin içerisinde, yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda kuracaklarını anlatan Akgül, şunları kaydetti: 

     ''Şehirlerimizin ve şehirlilik bilincinin başlangıcının çocuklarla olacağına inanıyoruz. Şehirler, çocuklarımızı gözardı etmeden, özellikle onlara uygun bir şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Şehirlilik bilincinin de çocuklardan başlaması gerekiyor. Bu müze projemizle çocuklarımız yaşadığı o süreçleri, belli bir yaşa geldikten sonra da görme ve uygulama şansını bulmuş olacaklar. 

     Anne babalarıyla büyükbaba ve büyükanneleriyle gelecekleri, vakit geçirebilecekleri, çocukluklarını fiili olarak yaşayabilecekleri bir alan olacak.'' 

     Akgül, müzenin Temmuz ayında kapılarını...