03 / 08 / 2024

türkiye IMF raporu

türkiye IMF raporu

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin 2010 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 6 büyümesinin ekonomiyi dış finansman şartlarına karşı hassaslaştıran kalıcı ve büyük bir dış açığı beraberinde getirdiğini açıkladı.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Türkiye İMSAD 'Ekim 2019 Sektör Raporu' açıklandı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ekim 2019 Sektör Raporu’na göre, toparlanma eğiliminin sürdüğü Ekim ayında mevcut inşaat işleri seviyesi bir önceki aya göre 2,7 puan daha arttı...

Knight Frank, 2019 Servet Raporu'nu Türkiye'de ilk kez açıklıyor!

Dünyanın sayılı gayrimenkul danışmanlık firmalarından Knight Frank, 2019 Servet Raporu'nu Türkiye'de ilk kez açıklıyor. ..

AFAD'ın sayılarla Türkiye felaket raporu!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD),"Türkiye'de Afet Yönetimi ve Doğa Kaynaklı Afet İstatistikleri" raporunu hazırlandı. Rapora göre,Türkiye'de 1900-2017 yılları arasındaki 210 depremde 86 bin 802 kişi yaşamını yitirdi, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Türkiye Gayrimenkul Piyasası 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı!

Colliers International Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2018 ikinci yarı raporu yayınlandı. Raporda 2018 yılı ikinci yarısında ofis piyasası değerlendirmesi yer aldı.

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Ocak 2018 Raporu!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2018 Ocak ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Ocak ayı genel bakış raporu...

türkiye IMF raporu Haberi

türkiye IMF raporu

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin 2010 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 6 büyümesinin ekonomiyi dış finansman şartlarına karşı hassaslaştıran kalıcı ve büyük bir dış açığı beraberinde getirdiğini açıkladı.


IMF'den yapılan yazılı açıklamada, IMF Yönetim Kurulu'nunTürkiye'ye ilişkin 4. Madde Konsültasyonunu tamamladığı bildirildi. 


Açıklamada, Türk ekonomisinin son 4 yılda gösterdiği kayda değer büyüme ve istihdam performansının memnuniyetle karşılandığı vurgulanırken, hızlı büyümenin yüksek enflasyon ve dış açığa neden olduğu belirtildi.


Türkiye'de uygulanan makroekonomik politikaların gerektiği kadar sıkı olmadığı eleştirisine yer verilen konsültasyon raporunda, enflasyon oranının Merkez Bankası'nın hedefinin üzerinde seyrettiği, reel politika faizinin negatife düştüğü ve Türk lirasının ekonominin temellerinin işaret ettiğinden daha güçlü olduğunu ileri sürüldü.


Raporda, bu dengesizliklerin ekonomiye ilişkin riskleri artırarak, büyüme potansiyelini sınırladığını kaydedilirken, "Bu dengesizlikler, tasarrufları, rekabet gücünü ve potansiyel...