15 / 05 / 2024

Türkiye Kent Konseyleri Platformu

Türkiye Kent Konseyleri Platformu

Veli Ağbaba: " Türkiye'deki bize bağlı kazandığımız belediyelerde kent konseyi gelişebilmesi, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi ve olmayan belediyelerde kurulması için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu 12. Buluşması Ataşehir'de!

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun “12. Dönem Yürütme Kurulu Toplantısı”, Ataşehir Kent Konseyi’ nin ev sahipliğinde 24 - 25 Ağustos 2013 tarihlerinde Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşecek...

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Londra merkezli Uluslararası pazar araştırma şirketi Euromonitor dünyanın en iyi 100 şehrini duyurdu. Söz konusu listede Türkiye'den de 3 şehir yer aldı...

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Emeklilerin en rahat yaşadığı şehirler açıklandı! Listeye Türkiye'den de giren var

'Emeklilerin en rahat yaşayacağı 10 kent' açıklandı: Türkiye'den de bir il listeye girdi. İşte o liste...

Türkiye 150 ülkeyi resmen geride bıraktı! Konut fiyat artışında zirve bir ilimizde

Dünya üzerindeki 150 kenti içine dahil olan konut araştırmasında birbirinde farklı çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’nin megakenti İstanbul sene içerisinde yüzde 184.9 ile birlikte 150 kent arasında zirvede yerini aldı. İşte detaylar…

Yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı!

Aşırı tüketimden uzak modelleri, çevre dostu ve fiyat politikası felsefesiyle tüketiciler için akıllı bir seçenek olan Dacia, bu yaklaşımını Otomobilsiz Kent Günü'ne de taşıyarak ezber bozuyor. Dacia, düzenlediği etkinlikte yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'de satılacağı tarihi açıkladı.

Türkiye ve Angola'dan şehircilik iş birliği!

Türkiye ve Angola arasında "Şehircilik Alanında İşbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı" başkent Ankara'da imzalandı.

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Türkiye'de 16 alan 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 2016 yılından bu yana Türkiye'de bulunan 16 alan, 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde yer aldı. Son olarak Kaş'ta bulunan Saklıkent'in de hassas bölge ilan edilmesiyle Antalya, 6 bölge ile liste başına yerleşti.

Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlası imara aykırı!

Esenler Kent Konseyi, 2019 yılı 1. Genel Kurul Toplantısı’nda imar barışı  masaya yatırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'den fazlasının imara aykırı olduğunu söyledi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Haberi

Türkiye Kent Konseyleri Platformu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'deki bize bağlı kazandığımız belediyelerde kent konseyi gelişebilmesi, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi ve olmayan belediyelerde kurulması için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.


Ağbaba, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 14. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'in çehresinin Yılmaz Büyükerşen sayesinde değiştiğini belirterek, Büyükerşen'in belediyeciliğinin üniversite hocalığından daha iyi olduğunu ifade etti.


Kentteki değişimin burada yaşayan insanlara da katkı yaptığına söyleyen Ağbaba, "Eskişehir hem Türkiye açısından örnek bir model hem de dünya açısından anlatılması gereken bir örnek model. Bu modeli yarattığı için hocamı kutluyorum" diye konuştu.


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, kent konseylerinin canlanması için mücadele ettiğini vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin en başarılı kent konseyi masası da bizim partimizde. Çünkü o kent konseyi masasının üyeleri Kazım Kurt, Metin...