28 / 04 / 2024

Türkiye 150 ülkeyi resmen geride bıraktı! Konut fiyat artışında zirve bir ilimizde

Türkiye 150 ülkeyi resmen geride bıraktı! Konut fiyat artışında zirve bir ilimizde

Dünya üzerindeki 150 kenti içine dahil olan konut araştırmasında birbirinde farklı çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’nin megakenti İstanbul sene içerisinde yüzde 184.9 ile birlikte 150 kent arasında zirvede yerini aldı. İşte detaylar…



İngiltere merkezli olan global danışmanlık firması Knight Frank’ın yayımlamış olduğu verilerinden elde edilen detaylara göre, 2022 senesi ikinci çeyrek dilimi içerisinde konut fiyatları endeksi net bir şekilde belli oldu. Türkiye’den İstanbul,  Ankara  ve İzmir konut fiyat artış oranında zirveyi kaptırmadı. 

150 şehirden yalnız 12’sinde konut fiyatlarında düşüş yaşanırken; Miami (yüzde 34), Halifax (yüzde 30.9), Dallas (yüzde 30.8), Phoenix ise (yüzde 29.7), Tallinn (yüzde 29.5) ve Atlanta (yüzde 26.3) ve Adelaide (yüzde 25.6) ilk üç sıraya takip edip ilk on içerisinde yer alan şehirler olmuş oldu. Türkiye’deki kentlerin zirvede yerini bulmasının en büyük sebebi ise artan enflasyon, inşaat maliyetleri ve tüm bunlar ile birlikte arz eksikliği olarak tespit edildi.

Medya takip kurumu olan Ajans Press, son konut araştırması ve konut satışlarının medya karnesini incelemeye aldı. Ajans Press’in Yazılı Basın, TV kanalları ve Web mecralarını incelenmiş olunan araştırmada, 2022 senesi ikinci çeyreğinde konut satışları ile ilgili olarak 46 bin 158 haber yansıması tespit edildi. Son yılların en fazla haber olan konusu “sosyal konut projesi” ile ilgili olarak ise 118 bin 190 haber içeriği medya platformlarında yer alarak son bir ay içerisinde de en fazla haber olan konu oldu.

Türkiye 150 ülkeyi resmen geride bıraktı! Konut fiyat artışında zirve bir ilimizde


Geri Dön