29 / 04 / 2024

türkiye kırgızistan ilişkileri

türkiye kırgızistan ilişkileri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Boronov'un katılımı ile İş Forumu ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantılarında karşılıklı yatırım imkanları değerlendirilecek.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin dolar zengini ili belli oldu! Görünce çok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Türkiye'de döviz mevduatının en yüksek olduğu iller açıklandı. Türkiye'de dolar zengini ili belli oldu! Görünce şok şaşıracaksınız! İstanbul neredeyse sonuncu...

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Vivo Türkiye, Babalar Günü'nü Kampanyalarla Kutluyor! Y35 ve Y22s İle Babanızı Şımartın!

Babalar Günü yaklaşırken, vivo Türkiye, şık ve kaliteli akıllı telefon modelleri Y35 ve Y22s ile babaları unutmadı. Türkiye'de üretilen Y35 ve Y22s modellerini satın alan kullanıcılara Türk kahvesi makinesi hediye ediyor. Ayrıca, sepet indirimleri ve ekstra 1 yıl garanti fırsatı da bekliyor.

Nissan/ Ghanem: Türkiye otomotivde Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem, Türkiye'nin Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olarak İspanya’yı geçebileceğini belirtti. İşte detaylar...

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

türkiye kırgızistan ilişkileri Haberi

türkiye kırgızistan ilişkileri

Madencilikten altyapı ve konut inşaatına, gıdadan turizm-otelciliğe kadar birçok sektörde yatırım fırsatları barındıran Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ekonomik ilişkiler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Kubatbek Boronov'un katılımıyla 21-22 Kasım'da düzenlenecek İş Forumu ile Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantılarında masaya yatırılacak.

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu verilerindeki bilgiye göre, Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları bulunan Kırgızistan'da tarım ve madencilik sektörlerinin yanında inşaat, enerji ve ulaştırma gibi hizmet sektörü alanlarında da sağlıklı bir büyüme kaydediliyor.

Kırgızistan'da aktif faaliyet gösteren 300 Türk firmasının toplam 250 milyon doları aşan yatırımı bulunuyor. Ülkede küçük sermayelerle yatırım yapan Türk iş insanları, kazançlarını burada işini büyütmek veya başka alanlarda yatırım yapmak için kullandığından, Kırgızistan'daki Türk sermayeli firmaların 500 milyon dolar ile 1...