28 / 05 / 2024

türkiye koop anasözleşmesi

türkiye koop anasözleşmesi

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Anasözleşmesi, 30 Aralık 1991 tarihinde kurulmuş olup en son 30 Haziran 2002, 29 Haziran 2003, 26 Haziran 2005 ve 25 Haziran 2011 tarihlerinde değişikliğe uğramıştır...

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Nurol GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi tadili tescillendi!

Nurol GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesine ilişkin değişiklik 22 Mart 2021 tarihinde tescil edilmiş olup, 23 Mart 2021 tarihinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi.

Avrasya GYO Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesi tescil edildi!

Avrasya GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesinin tescili gerçekleşti ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi. 

Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var" dedi.

TSKB GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değiştirildi!

TSKB GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin Sermaye ve Paylar başlıklı 7. maddesi değiştirilmiş olup, söz konusu değişiklik 13 Ekim 2020 tarihinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde tescillendi.

Özak GYO Esas Sözleşmesi yayınlandı!

Özak GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu, Görev Süresi ve Görev Taksimi" başlıklı 13.maddesi ve "Yönetim Kurulu Toplantıları" başlıklı 15.maddesine ilişkin değişiklik, 18 Haziran 2020 tarih ve 10100 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlandı.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Doğuş GYO borç azaltmak için Kuveyt Türk ile sat ve geri kirala sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı...

Kanal İstanbul Montrö Sözleşmesi’ni tehdit ediyor mu?

Kanal İstanbul, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni tartışmaya açabilir mi? Daha da önemlisi 1936'da imzalanmasıyla Türk Boğazları olarak kabul edilen Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nın hakimiyetini yeniden Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmesini sağlayan bu antlaşma yürürlükten kalkabilir mi?

Nuh Çimento toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarın başlayacak!

Nuh Çimento'nun olduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ile Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında yapılacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarından itibaren başlanacak...

türkiye koop anasözleşmesi Haberi

türkiye koop anasözleşmesi

TÜRKİYE MİLLİ KOOPERATİFLER BİRLİĞİ ANASÖZLEŞMESİ

BÖLÜM :I

KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ

MADDE 1:

Bu anasözleşmede adları ve merkezlerin adresleri yazılı Kooperatifler Merkez Birlikleri ve Kooperatif Birlikleri biraraya gelerek 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu uyarınca, süresiz olarak “SINIRLI SORUMLU TÜRKİYE MİLLİ KOOPERATİFLER BİRLİĞİ” ni kurmuşlardır. Türkiye Milli Kooperatifler Birliği’nin kısa adı “TÜRKİYE KOOP”tur. Türkiye Milli Kooperatifler Birliği’nin çalışma alanı Türkiye, merkezi Ankara’dır. Türkiye Milli Kooperatifler Birliği gerek görüldüğünde yurtiçinde ve yurt dışında şubeler açabilir. Şubeler, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği’nin sicil kaydına atıf yapılarak bulundukları yerin ticaret siciline tescil olunur.

BÖLÜM :II

AMAÇ VE ÇALIŞMA ALANLARI

MADDE 2:

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği’nin amacı, ortağı olan Kooperatifler Merkez Birliklerinin ve Kooperatif Birliklerinin  (Bu Anasözleşmede kısaca “Ortaklar” diye anılacaktır.)  ortak yararlarını korumak, aralarında eş güdüm sağlamak, amaçlarını gerçekleştirmeleri için çalışmalar yapmak,...