21 / 05 / 2024

türkiye köy sınırları

türkiye köy sınırları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhuriyetin ilanından sonra hazırlanan hudutnamelerin araziye uygulanmasında yaşanan sıkıntıları, il, ilçe ve köy sınırlarını yeniden belirleyerek çözecek. Çalışmayla, Türkiye'de sınır anlaşmazlığı kalmayacak...

Türkiye'deki il, ilçe ve köylerin sınırları yeniden belirleniyor!

Cumhuriyet döneminde o yöredeki dere, göl, yol gibi coğrafi unsurlara göre belirlenmiş sınırlar zamanla geçerliliğini yitirirken, yeni belirlenecek hudutlarla tüm siyasi haritalar da çöpe gidecek.

Yeni dönemde 81 ilde 16 bin köyün sınırı yeniden çizilecek!

İl, ilçe ve onbinlerce köyün sınırları yeniden çizilecek. Uygulama ile 81 il, 957 ilçe ve yaklaşık 16 bin köyün sınırının yeniden çizilmesini içeren çalışma, pilot bölge olarak seçilen Ankara'nın Çamlıdere ilçesinden başlayacak.

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’de yoksulluk sınırı 50 bin TL’yi geçti!

BES/AR araştırmasına göre, açlık sınırı 17 bin 215 liraya, yoksulluk sınırı 50 bin 750 liraya yükseldi. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti günlük 573 TL’yi buldu.

Deprem tehdidi altındaki İstanbul Türkiye’nin yarısını finanse ediyor!

Yılın ilk dokuz ayında merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yarısı, beklenen büyük depremin tehdidi altındaki İstanbul’dan sağlandı. Geliri kendisine yapılan harcamanın da altında kalan 67 il ise bütçeye açık üretti.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yılın Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Oktay, Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'sinin yatırıldığını söyledi. İşte ayrıntılar...

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı küresel piyasalarda da ses getirdi. Bloomberg'e konuşan yabancı kurumların analistleri sürpriz faiz indirim kararını, Merkez Bankası’nın son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret alarak verdiği bir karar olarak yorumladı

türkiye köy sınırları Haberi

türkiye köy sınırları


Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Okan Erhan Oflaz, metinsel içerik sağlayan hudutnamelerde kullanılan coğrafi isimlerde yıllar içinde bazı değişiklikler olduğunu söyledi.O dönemdeki coğrafi isimlerle bugün kullanılanların farklılık gösterdiğini anlatan Oflaz, bu nedenle hudutnamenin belirttiği sınırları araziye uygulamada sorunlar yaşandığını, köylüye sorulduğunda da farklı lokasyonların gösterildiğini ifade etti.


Bu durumun komşu köyler arasında, kullanım hakkı konusunda ihtilafa neden olduğuna işaret eden Oflaz, idari sınırlardaki belirsizliğinin kurumların hiyerarşisinde de sıkıntı yarattığını bildirdi. Türkiye'nin, AB müktesabatı gereği idari sınırlarını sunması gerektiğini de belirten Oflaz, sorunu gidermek için İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda, sınırların yeniden belirlenmesi için çalışma başlatıldığını ifade etti.


Kurumların elindeki veriler bir araya getirilecek


İlgili kurumların katılımıyla çalışma grubu oluşturduğunu dile getiren Oflaz, ilk çalışmanın birkaç ay önce Çamlıdere'de başlatıldığını belirtti....