04 / 05 / 2024

Türkiye kredi akışı

Türkiye kredi akışı

Bloomberght'de yer alan habere göre Körfez Bölgesi’ndeki bankalar, Türkiye’de en az 6 yılın en fazla kredi verme işini yapıyor.

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Türkiye'nin kredi risk primi çakıldı!

Türkiye`nin beş senelik kredi risk primi (CDS), ABD enflasyonunun beklentilerin altına düşmesinin ardından 600 baz puanın altına düştü.

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre; bu yılın ilk yarısında Türkiye’de yabancıya konut satış rekoru kırıldı. İşte detaylar…

Türkiye'nin kredi risk primi 900'ü aştı! 2008'den sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Türkiye ekonomisini neler bekliyor? 

Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası primleri (CDS) 900'ü aştı. CDS primi neden artar? Kredi risk priminin artması nelere sebep olur? Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, tüm ayrıntılarıyla CDS primindeki artışı, nedenleri ve sonuçlarını açıkladı...

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Son dönemde yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'nin kredi notu Moody's tarafından açıklandı. Şirket, kredi notunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nden Ankara'da 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki 3 adet arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye icradan satıyor...

Türkiye'deki gayrimenkullere yabancı akını!

Türkiye'den vatandaşlık almak için toplam 250 bin dolarlık gayrimenkul alımının yeterli olması, ülkesinden kaçan Ortadoğuluları Türkiye'ye akın ettirdi.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

Akçalı Boya Türkiye’nin ilk 'Sprey Konsept Mağazası'nı açtı!

1984'ten günümüze Permolit Boya markasıyla faaliyette bulunan Akçalı Boya A.Ş., sektöründe bir ilki hayata geçirdi. Akçalı Boya tarafından Türkiye’nin ilk 'Sprey Konsept Mağazası' İstanbul’da hizmete açıldı. 

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

Türkiye kredi akışı Haberi

Türkiye kredi akışı

Bloomberght'de yer alan habere göre Körfez Bölgesi’ndeki bankalar, Türkiye’de en az 6 yılın en fazla kredi verme işini yapıyor.


Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkelerin bankaları, Türkiye’deki kuruluşlara bu yılın ilk altı ayında verilen sendikasyon kredilerini yüzde 50 artırarak 2.4 milyar dolara yükseltti. Bloomberg’in derlediği verilere göre söz konusu rakam en az 2009’dan bu yana herhangi tam yıllık veriden yüksek.

Qatar National Bank SAQ’nin Finansbank AS’yi satın almak için öncü görüşmeler yapması ve Dubai’den Mashreqbank PSC’nin Türkiye’de genişleme opsiyonları araması ile birlikte satın alım işleri ivmeleniyor.


Türk Lirası’nın bir yıl içinde yaklaşık yüzde 20 oranında gerilemesi, siyasi belirsizlik ve güvenlik endişelerinin yükselttiği risk primine rağmen Türkiye’nin büyümekte olan ekonomisi Orta Doğu’nun en büyüğü olmayı sürdürüyor. Türkiye’nin nüfusu, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği...