06 / 05 / 2024

türkiye küçükbaş hayvan sayısı

türkiye küçükbaş hayvan sayısı

Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılığa verdiği destekler etkisini göstermeye başladı. Ülkedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı haziran sonu itibarıyla 68 milyonu aştı.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Çiftçilerin yüzü erken destek ödemeleriyle güldü, gözler şimdi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilecek ödemede!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Çelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı tarımsal destek ödemelerinin öne çekilmesine ilişkin açıklamasının tarım sektörü için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek "Ülke genelinde bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi." şeklinde konuştu.

Besicilere 125 bin küçükbaş hayvan dağıtıldı!

Türkiye'de "Köyümde yaşamak için bir 'sürü' nedenim var" projesi kapsamında Van'da şimdiye kadar 1265 besiciye yaklaşık 125 bin koyun dağıtıldığı açıklandı.

Vivo Türkiye, Babalar Günü'nü Kampanyalarla Kutluyor! Y35 ve Y22s İle Babanızı Şımartın!

Babalar Günü yaklaşırken, vivo Türkiye, şık ve kaliteli akıllı telefon modelleri Y35 ve Y22s ile babaları unutmadı. Türkiye'de üretilen Y35 ve Y22s modellerini satın alan kullanıcılara Türk kahvesi makinesi hediye ediyor. Ayrıca, sepet indirimleri ve ekstra 1 yıl garanti fırsatı da bekliyor.

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.

Kurbanlık alacaklar dikkat! Bayramın ilk gününde küçükbaş hayvan fiyatları düştü!

Özellikle küçükbaş hayvanlarını satamayan besiciler, fiyatların bayram öncesine göre yaklaşık yüzde 30 oranında düştüğünü kaydetti. Pazardaki besiciler, satış için bayram sonuna kadar bekleyeceklerini dile getirdi.

Türkiye’de ilk kurbanlıklar görücüye çıktı! İşte küçükbaş ve büyükbaş fiyatları

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilk kurbanlıklar Denizli’de hayvan pazarına getirildi. Küçükbaş ve büyükbaş fiyatları da belli oldu.

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları uçuşa geçti! Bir kurbana 20 kişi ortak mı olacak?

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısındaki azalma Kurban Bayramı'nda canlı hayvan arzının düşmesine neden olabilir. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil bu sene piyasada kurban fiyatlarının 70 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

türkiye küçükbaş hayvan sayısı Haberi

türkiye küçükbaş hayvan sayısı

Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılığa verdiği desteklerle ülkedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı haziran sonu itibarıyla 68 milyonu geçti.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, ülkede haziran ayı sonu itibarıyla yaklaşık 18 milyon 251 bin büyükbaş, 49 milyon 816 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Küçükbaş hayvanlardan 38 milyon 448 bini koyun, 11 milyon 368 bini keçilerden oluşuyor. Tarım ve Orman Bakanlığının yetiştiricilere sağladığı desteklerin de etkisiyle hayvan varlığı sayısındaki artış istatistiklere de yansıdı.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; Türkiye'de 2015 yılında küçükbaş hayvan sayısı yaklaşık 44 milyon 673 bin, büyükbaş hayvan sayısı da 14 milyon 731 bin olmak üzere toplam 59,4 milyon seviyesindeydi. Son 5 yılda hayvan varlığı yaklaşık 9 milyon baş arttı. Toplam hayvan varlığı 68 milyon başı...