06 / 07 / 2024

Türkiye Leed Yeşil Bina Sertifikası

Türkiye Leed Yeşil Bina Sertifikası

Emre Ilıcalı, "LEED sertifikası alan ve hedefleyen 23.74 milyon metrekare alanın yaklaşık 11 milyon metrekaresinin yeşil bina sürecini biz yönetiyoruz” diyor.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

Türkiye'de bir ilk! Samsung seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti fırsatı!

Türkiye'de bir il gerçekleşti. Samsung seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti fırsatı kampanyasını duyurdu. İşte detaylar...

Sofralık zeytinin başkentinde hedef 130 bin ton ihracat! Zeytin fiyatları ne kadar? İşte 2 Kasım 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin yeşil zeytin üretiminin yüzde 70'inin, siyah zeytin üretiminin ise yüzde 35'inin yapıldığı Akhisar'da bu sene sofralık ve yağlık olmak üzere toplam 350 bin tona yakın zeytin rekoltesi bekleniyor. Peki zincir marketlerde zeytin ne kadar? A101 ve Migros'ta zeytin kaç TL?

Türkiye'ye doğalgaz için korkutan uyarı! Bu kış çok zor geçecek

Yalnızca Türkiye’nin değil bütün Avrupa’nın önünde, kışa girerken iki önemli sorun olduğunu söyleyen Avdagiç: “Birincisi yakıt bulabilecek miyiz, gaz bulabilecek miyiz? İkincisi bulsak dahi parasını ödeyebilecek miyiz?"

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Fiat Doblo'da Türkiye'yi kahreden haber! Resmen duyurdular

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimi artık Türkiye'de değil İspanya'daki Vigo fabrikasında yapılacak. Türkiye'yi üzen kararla ilgili resmi açıklama da yapıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Türkiye Leed Yeşil Bina Sertifikası Haberi

Türkiye Leed Yeşil Bina Sertifikası

Türkiye, Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından yapılan ve 150 ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10’a girmeyi başardı. Kuruluş, 2015 yılı itibariyle yapılan değerlendirmede, Türkiye’nin toplam 2.95 milyon metrekarelik sınıflandırılmış bina alanı, 23.74 milyon metrekare sertifikalı ve aday bina kapalı alanı ve 477 adet sertifikasını almış ve aday projesi ile, ABD hariç dünya ülkeleri sıralamasında 9. sırada yer aldığını açıkladı. 


Bu veri ile, Türkiye’nin gelişen gayrimenkul pazarındaki çevre dostu eğilimi dünya sahnesine taşıyarak yabancı yatırımcıların ilgisini çekmesi bekleniyor. 


Türkiye’deki sertifikalandırılmış alanların yaklaşık yüzde 70’ine imza atan Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı, sonucun sevindirici olduğunu , ancak Türkiye gibi gayrimenkul sektöründe büyüyen ve bu konuda tüm dünyadan farklılaşmak isteyen bir ülkenin yeşil sertifikalı proje sayısının...