28 / 04 / 2024

Türkiye-Lübnan müteahhitler toplantısı

Türkiye-Lübnan müteahhitler toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı, "300 milyondan fazla Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi insanı, her yıl 100 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç artarak devam edecek." dedi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı için tarihler açıklandı! Acil bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı tarihleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TTK işçi alımı tarihleri ne zaman? İş arayanlar acil bakın...

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri?

2023 model otomobillerin listelere girmesi ile birlikte fiyatlar da güncellendi. Bu sene sıfır otomobil almak isteyenlerin en çok aradıkları konu güncel fiyatlar oldu. Peki, 2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri? İşte detaylar...

Türkiye-Lübnan müteahhitler toplantısı Haberi

Türkiye-Lübnan müteahhitler toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı, "300 milyondan fazla Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi insanı, her yıl 100 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç artarak devam edecek." dedi.


Yırcalı, DEİK ev sahipliğinde Lübnanlı inşaat yatırımcılarının katılımıyla düzenlenen "Türkiye-Lübnan: İnşaat, Altyapı, Enerji Sektörlerinde Afrika, Orta Doğu Bölgesi, Rusya, Türkiye ve BDT Ülkelerinde İşbirliği” başlıklı toplantının açılışındaki konuşmasında, ilkini Beyrut’ta düzenledikleri bu toplantının yeni somut projeleri beraberinde getirmesi ve Türkiye-Lübnan arasındaki kadim dostluğun verimli işbirliklerine dönüşmesi temennisinde bulundu.


Yeniden şekillenen küresel düzen içinde Türkiye ve Lübnanlı iş adamları olarak geçmişin acılarına değil yarının umutlarına bakarak, ortak bir geleceğe doğru yürümek zorunda olduklarını dile getiren Yırcalı, "Türkiye ve Lübnan bu bölgede doğal kaynaklara bağlı olmadan...