16 / 05 / 2024

türkiye lüks otel

türkiye lüks otel

Misafirlerini rahat ettirmek için her türlü imkanı sunan lüks otellerin sayısı, yüzde 10'luk artışla 413'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin en fazla olduğu iller sıralamasında, Antalya ilk sırada geldi...

Bu kıyaslama çok konuşulur: Avrupa'da insanların evleri güzel arabaları vasat, Türkiye'de evleri yok ama arabaları lüks!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa'da insanların evleri çok güzel ancak bindikleri arabaların vasat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de birçoğunun evi yok ama araba lüks." ifadelerini kullandı.

Lüks otel Karaköy sahilini işgal etti! Vatandaşın yürüyeceği yere havuz yapıldı!

Galataport ve içerisindeki lüks otel sahili kapladı. Şehir plancısı Giritlioğlu, kıyıların yurttaşa kapatılmasını anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek isyan etti.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Wyndham Hotels - Resorts Türkiye'de 7 otel açacak!

Wyndham Hotels - Resorts, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. Wyndham Hotels - Resorts, sene sonuna kadar; İstanbul, Adıyaman, Elbistan, Ankara, Milas ve Kuşadası’nda 7 otelin daha açılışını gerçekleştirecek.

Türkiye lüks evlerde büyük potansiyele sahip!

YouTube’ta lüks ev videoları yayınlayan eski milli sörfçü Enes Yılmazer, Türkiye'nin lüks ev konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. 

Accor Grubu Türkiye’de 21 otel için harekete geçti!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Accor Grubu'nun otel yatırımlarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türkiye’de 21 otel için proje inceliyor görüşme yapıyoruz' başlıklı yazısı...

Hasan Sözbilir: Türkiye ölçeğinde 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de 20 yerde deprem üreten fay hattı olduğunu söyleyerek olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

Radisson Hotel Group Türkiye yatırımlarına devam edecek!

Radisson Hotel Group 2020'de Bodrum'da üst sınıf lüks otel markası Radisson Collection ile Türkiye pazarındaki yerini güçlendirirken, Türkiye'nin en büyük 10 şehrinde yatırımlara devam edecek

Türkiye’de 43 yeni otel inşa ediliyor!

Türkiye’de toplam 7 bin 804 oda kapasiteli 43 yeni otel projesinin yatırımına devam ediyor. Hizmete açılan otellere bu yıl 24 yeni tesis ekleniyor.

türkiye lüks otel Haberi

türkiye lüks otel


Son bir yılda, konaklama tesisleri içinde arzı en fazla artan, 5 yıldızlı oteller oldu. Misafirlerini rahat ettirmek için her türlü imkanı sunan 5 yıldızlı otellerin sayısı yüzde 10 arttı. Geçen yıl 375 olan otel sayısı 413'e yükseldi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'ndan, AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yılın ilk yarısında, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli tesis ve işletme sayısı 3 bin 800'ü aştı. Bu rakamın, 2 bin 885'ini konaklama tesisleri oluşturdu.


Artışlar arasında en çok dikkati çeken ise turizm rakamları ve gelirlerinin büyümesine paralel çoğalan 5 yıldızlı otel sayısı oldu.


2013'ün 6 aylık döneminde, 4 yıldızlı otellerin sayısı 578'den 602'ye, 3 yıldızlı otellerin sayısı ise 719'dan 747'ye çıktı. 


-2 ve 1 yıldızlı otele talep düştü


Son yıllarda yatırımları hızlanan butik...