04 / 05 / 2024

Türkiye-Makedonya Ticaret hacmi

Türkiye-Makedonya Ticaret hacmi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da Türkiye-Makedonya Ticaret Odası temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllık bir milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarını söyledi...

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans Kuveyt’te düzenlenen bir programda bir araya geldi. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olan Tuba Nur Sönmez, Türkiye ve Kuveyt'in 2022 senesinde 956 milyon dolarlık ticaret hacmine yükselerek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.

Türkiye, internet üzerinden alışverişi sevdi! İşte 6 ayda harcanan rakam!

Türkiye'nin e-ticaret hacmi 2022 yılının ocak - haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 348 milyar liraya yükseldi.

Shopify Türkiye’deki e-ticaret koçu olarak Courself.co’yu seçti

E-ticaret altyapısa destek veren platform Shopify, Türkiye’deki ilk e-ticaret koçu olup Courself.co’yu seçtiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 sene önce 30 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.

e-Ticaret devi Türkiye'ye geliyor

Uluslararası markaların Rusya'dan çekilmesi üzerine Rusya'nın en büyük e-Ticaret firması Ozon, Türkiye'nin kapısında. İstanbul'da ofis açan şirket, Türk mallarının e-İhracat yoluyla Rusya'ya satışına öncülük etmesi bekleniyor.

Türkiye-Makedonya Ticaret hacmi Haberi

Türkiye-Makedonya Ticaret hacmi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da Türkiye-Makedonya Ticaret Odası temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllık bir milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin davetlisi olarak bu ülkeye gelen Davutoğlu, "Türkiye, Makedonya'nın ihracatında 13'üncü sırada. Bizim buraya ihracatımızda ise 8'inci sıradayız. Ben Makedonya-Türkiye ilişkilerinde ikinci sırayı bile kabul etmem" dedi. 2008'den bu yana iki ülke arasında büyük mesafeler aldıklarını belirten Davutoğlu, "Ama bana sorduğunuzda, daha doğrusu istatistiklere sorduğunuzda bu ilişkiler yeterli mi? Yeterli değil. Bu ilişki bizim diğer alanlardaki ilişkilerimizi yansıtmıyor. En çok, en büyük ticaret hacmi, Türkiye ve Makedonya arasında olmalı." Makedonya'daki refah ve ekonomik kalkınmanın bölgeye yansıyacağını da anlatan Davutoğlu, "Biz Balkanlar'da istikrara refaha önem veren bir ülke olarak sizin burada yaptığınız her yatırımı,...