10 / 05 / 2024

türkiye malezya

türkiye malezya

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün imzalanan değiştirilen protokolle, mal ticaretine dayalı mevcut serbest ticaret anlaşmasını hizmet ticareti ve yatırım konularında çok daha kapsamlı hale getirileceğini açıkladı.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Türkiye'de gayrimenkuldeki varlık balonu iyi yönetilmeli!

Yatırım bankacısı Ozan Özkural,"Türkiye'de özellikle gayrimenkuldeki varlık balonu iyi yönetilmeli" diyor. Türkiye, Meksika, Mozambik, Tanzanya, Endonezya, Malezya gibi ülkelerin değer yaratmada önemli pazarlar olduğunu da söylüyor.

Türkiye, Avrupa’nın üretim üssü oldu!

Cushman & Wakefield hazırladığı son raporla ülkelerin üretimdeki çekiciliğini ortaya koydu. Buna göre Çin, artan işçilik ve işletme maliyetleri nedeniyle üretimdeki gücünü Malezya’ya kaptırdı; Türkiye, Avrupa’nın üretim üssü oldu.

Körfez gayrimenkulde rotasını Türkiye'ye çeviriyor!

Kuveyt Türk, özel bankacılık yoluyla Körfez sermayesini İstanbul'a getirecek. Malezya'dan çekilme kararı alan KFH Grubu'nun Türkiye'ye daha çok yatırım yapacağı sinyalini veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Büyük projelere yatırım yapacaklar" dedi.

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı!

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı. Ukrayna sınırlarında düşürülen Malezya uçağı ve İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle güvenli uçuş trafiği Türkiye üzerine kayarken, havada trafik yüzde 30 arttı.

Dünya'daki 400 muhafazakar otelin 150'si Türkiye'de!

Tüm dünyada 400’e yakın İslami yaşam tarzının gereklerine uygun, muhafazakar otel bulunurken, bunlardan 150’si Türkiye’de yer alıyor. Ancak Türkiye, helal turizm pazarında Malezya’nın ardından geliyor.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Malezya ile Türkiye ikili ve çok taraflı projelerde yer almalı!

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Malezya'nın gelişen iki ekonomi olduğunu belirterek, "Daha fazla ikili ve çok taraflı projelerde yer almalıyız. Biz, TOBB olarak, Türk iş dünyası olarak buna hazırız" ifadelerini kullandı.

Diziler, Türkiye'yi müslüman turistte ikinci yaptı!

Türkiye, Malezya’nın ardından Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ikinci ülke oldu. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bunun en büyük nedeni ise Türk dizilerinin Ortadoğu ülkelerinde ilgiyle izlenmesi” dedi

Türkiye İslami turizmin gözdesi oldu!

Türkiye geçen yıl Malezya'nın ardından Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ikinci ülke oldu

Cosway, Türkiye'de mağaza açmaya hazırlanıyor!

Asyalı kişisel bakım ve kozmetik devi Cosway, 2012 planına Türkiye'yi aldı. 15 bin çalışanıyla Malezya'nın en büyük şirketlerinden Barjaya Corperation Berhad'ın kişisel bakım şirketi Cosway, Türkiye'de mağaza açmaya hazırlanıyor

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye malezya Haberi

türkiye malezya

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Malezya'nın  3,5 milyar dolarlık ikili ticaretiyle Türkiye'nin Güneydoğu Asya'daki ana ticaret ortaklarından biri olduğunu belirterek, "Bugün imzaladığımız revize protokolle halihazırda mal ticareti temelinde olan serbest ticaret anlaşmamızı hizmet ticareti ve yatırım konularının dahil edilmesiyle çok daha kapsamlı hale getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Muş,  Malezya  Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed Azmin Ali ile Bakanlıkta ikili görüşme gerçekleştirdi.  Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyi'nin ilk toplantısına bakanlar başkanlık etti. Ardından, Devletlerarası Serbest Ticaret Anlaşmasının Gözden Geçirilmesine İlişkin 1 No'lu Protokol ile Ortak Ekonomik ve Ticari Konsey Toplantı Protokolü'nün imza töreni gerçekleşti. 

Muş, burada yaptığı konuşmada, bugünden itibaren gözden geçirdikleri Türkiye-Malezya Serbest Ticaret Anlaşması'nın açtığı yeni bir sayfanın temellerini attıklarını söyledi. 

Malezya'nın  3,5 milyar dolarlık ikili ticaret hacmiyle Güneydoğu Asya'da Türkiye'nin...