27 / 04 / 2024

Türkiye ile Malezya arasında yeni bir protokol imzalandı!

Türkiye ile Malezya arasında yeni bir protokol imzalandı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün imzalanan değiştirilen protokolle, mal ticaretine dayalı mevcut serbest ticaret anlaşmasını hizmet ticareti ve yatırım konularında çok daha kapsamlı hale getirileceğini açıkladı.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Malezya'nın  3,5 milyar dolarlık ikili ticaretiyle Türkiye'nin Güneydoğu Asya'daki ana ticaret ortaklarından biri olduğunu belirterek, "Bugün imzaladığımız revize protokolle halihazırda mal ticareti temelinde olan serbest ticaret anlaşmamızı hizmet ticareti ve yatırım konularının dahil edilmesiyle çok daha kapsamlı hale getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Muş,  Malezya  Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed Azmin Ali ile Bakanlıkta ikili görüşme gerçekleştirdi.  Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyi'nin ilk toplantısına bakanlar başkanlık etti. Ardından, Devletlerarası Serbest Ticaret Anlaşmasının Gözden Geçirilmesine İlişkin 1 No'lu Protokol ile Ortak Ekonomik ve Ticari Konsey Toplantı Protokolü'nün imza töreni gerçekleşti. 

Türkiye ile Malezya arasında yeni bir protokol imzalandı!

Muş, burada yaptığı konuşmada, bugünden itibaren gözden geçirdikleri Türkiye-Malezya Serbest Ticaret Anlaşması'nın açtığı yeni bir sayfanın temellerini attıklarını söyledi. 

Malezya'nın  3,5 milyar dolarlık ikili ticaret hacmiyle Güneydoğu Asya'da Türkiye'nin başlıca ticaret ortaklarından biri olduğuna işaret eden Muş, "Bugün imzaladığımız revize protokolle halihazırda mal ticareti temelinde olan serbest ticaret anlaşmamızı hizmet ticareti ve yatırım konularının dahil edilmesiyle çok daha kapsamlı hale getiriyoruz." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön