18 / 05 / 2024

türkiye mimari deney oldu

türkiye mimari deney oldu

Yüksek Mimar Murat Kader, Türkiye’de modern projelerin geliştirildiğini belirterek, “Uluslararası arenada artık Türkiye’nin adı geçiyor. Bu dönemde Türkiye deneysel alan oldu” dedi.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Mimar Emel Balcı: Türkiye'nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Yurt dışında yaygın olarak uygulanan dekorasyon yöntemi olan ‘TOUCHING’in (Mimari Dokunuş)  3 yıldır Türkiye’deki öncüsü ve uygulayıcısı  olan Yüksek Mimar Emel Balcı  Türkiye’deki en popüler dekorasyon trendinin “avangart” olduğunu belirtti...

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

RJ Models Türkiye’yi Avrupa’nın maket üssü yapacak!

Hazırladığı mimari maketlerle dünya çapında ses getiren çalışmalara imza atan RJ Models, Türkiye pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettiriyor.

Türkiye’nin 20 yıllık mimari dönüşümüne genel bakış!

Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü vesilesiyle, Ergün Mimarlık, Türkiye'nin 20 yıllık mimari dönüşümünü değerlendirdi...

Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler!

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

Türkiye İMSAD Kentsel Tasarım Kalite Ödülü Gaziemir'in!

Türkiye İMSAD “Kentsel Tasarımda Kalite Ödülü”nü Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi ile projenin mimarları Büşra Al, İlker İğdeli ve Berrin Özdemir ile İzmir Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Dünya Mimari Festivali'nde Türkiye'den 2 bina yarışacak!

Termal Spa Hotel Aselsan Rehis Gölbaşı Singapur'da düzenlenecek Dünya Mimari Festivali'nde bu yıl Türkiye'den 2 bina yarışacak. Dünya Mimari Festivali'nde bu yıl Singapur'da düzenlenecek.

Türkiye'nin en zarif cemevi Yüreğir'de inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir’de yapılacak cemevinin, mimari açıdan Türkiye’nin en zarif cemevlerinden birisi olacağını söyledi.

Türkiye'de kentlerin tasarımı dünya standartlarında olacak!

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Türkiye’nin gayrimenkul seyri Bursa'da masaya yatırıldı!

Bursa’da ilki düzenlenen Balkan Ticaret Fuarı kapsamında gerçekleşen panelde, Bursa ve çevresinin gayrimenkul performansı, Türkiye’nin gayrimenkul seyri ve balkanlardaki sivil mimari örnekler masaya yatırıldı.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 29 Nisan'da!

Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı projesinin sergi ayağı 29 Nisan'da Studio-X Istanbul'da açılıyor.

türkiye mimari deney oldu Haberi

türkiye mimari deney oldu

Uluslararası arenada kazandığı ödüllerle adından söz ettiren, Türkiye’de büyük çaplı birçok projeye imza atan İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte inşa edilen birbirinden farklı projeler sayesinde Türkiye’nin mimaride bir ‘deneysel alan’ olduğunu söyledi. Bir dönem Dubai’nin bu özelliğe sahip olduğunu ifade eden Kader, “Türkiye’de şu anda birçok modern proje geliştiriliyor. Bu projeleri tasarlayan mimarlar da modern projeleriyle uluslararası arenada ödüller kazanıyor. Bu dönemde Türkiye deneysel alan oldu” dedi.

Projeler hızlanıyor 

16 ülkede 27 farklı şehirde proje yapan Murat Kader ile Türkiye ve dünyadaki mimari gelişmeleri konuştuk. Türkiye’de şu anda projelerin hızla devam ettiğini anlatan Kader, şunları söyledi: “İki design group olarak Vadistanbul projesinde 3. etap için çalışmalarımız sürüyor. Kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul, dört...