08 / 05 / 2024

türkiye online alışveriş rakamları

türkiye online alışveriş rakamları

2014'ün ilk 6 ayında yerli kartlarla internetten alışverişte 105 milyonu aşkın işlem gerçekleşirken, yurt içine 17.6 milyar, yurt dışına ise 1.7 milyar lira harcama yapıldı

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

İBB İstanbul Senin’de alışveriş dönemi başladı! 4 milyonu aşkın ürün avantajlı fiyatlarla satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mobil süper uygulaması, ‘İstanbul Senin’de ilk ve tek pazaryeri Vodafone iş birliği ile açıldı. İstanbulSenin kullanıcıları artık 14 kategoride online alışveriş yapılabilecek.

Online alışveriş yapacaklara şok haber! Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın! Canınız yanmasın!

Her sektöre yönelik kampanyalar düzenleyen Denizbank, şimdi de online alışverişe yönelik bir kampanya hazırladı. Denizbank, online alışverişte 400 TL bonus hediye edeceğini duyurdu.

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

İş Bankası’nın iştiraki Pazarama Cüzdan ile online alışveriş yapanlara cazip fırsatlar!

İş Bankası iştiraki olan online alışveriş uygulaması Pazarama, “Pazarama Cüzdan” ile kullanıcılarına avantajlı alışveriş keyfi sunuyor. Uygulamayı kullananlar alışveriş yaparken para puan da kazanıyor.

Windsor WS 2510 1000 Devir 5 KG Çamaşır Makinesi n11’de 36 ay alışveriş kredisi seçeneğiyle satışa sunuldu!

Fiyat performans açısından oldukça iyi bir seçenek olan Windsor WS 2510 1000 Devir 5 KG Çamaşır Makinesi Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi olan n11’de 36 ay alışveriş kredisi seçeneğiyle satışa sunuldu.

A101'de Stanley termos çeşitleri uygun fiyata satışa çıktı! İşte A101 online alışveriş sitesi Stanley fiyat listesi...

A101, online alışveriş sitesinde Stanley termos çeşitlerini uygun fiyata satışa çıkardı. Peki, A101'de Stanley termos çeşitleri ne kadar, kaç TL? İşte güncel fiyat listesi...

Online alışveriş bağımlılığına 7 maddelik çözüm!

‘Son indirim, büyük fırsat, yılın en büyük indirimi!’ bu yazılarla alışveriş sitelerinde artık yalnızca ‘Büyük cuma, Sevgililer günü, Anneler günü, Babalar günü’ gibi belirli dönemlerde değil senenin her günü karşılaşıyoruz. Online alışverişe ilgi giderek artıyor ama bunun bütçelere etkisi ne durumd

Geleneksel perakende pazarı yüzde 70 oranında küçülecek!

Esas Gayrimenkul COO'su Nevzat Yavan, “Geleneksel perakende pazarı hızla daralacak. 3 yıl içerisinde Türkiye’de alışveriş merkezleri yüzde 10 seviyelerinde kategori değişimi yaşayacak” dedi.

Maximum Kart Sahipleri için Mayıs Ayında Akaryakıt Alışverişi Kazandırıyor!

Maximum Kart sahipleri, 2-31 Mayıs tarihleri arasında anlaşmalı akaryakıt istasyonlarından yapacakları 750 TL ve üzeri ilk akaryakıt veya otogaz alışverişlerinde 75 TL MaxiPuan kazanıyorlar.

türkiye online alışveriş rakamları Haberi

türkiye online alışveriş rakamları


Bankalararası Kart Merkezinin (BKM) 'internetten yapılan kartlı ödeme işlemleri' verilerinden derlediği bilgiye göre, ocak-haziran döneminde yerli kartlarla 17 milyon 462 bin 642'si yurt dışında olmak üzere, toplam 105 milyon 810 bin 679 işlem gerçekleşti. 


Geçen yılın aynı döneminde, 91 milyon 445 bin 737 işlem yapılmıştı. Buna göre, yerli kartlarla yurt içi ve dışında internet üzerinden yapılan işlem adedi, yüzde 15.7 arttı. 


İnternette, yerli kartlarla yapılan işlemlerin tutarı ise yurt içinde 17 milyar 616 milyon 710 bin, yurt dışında ise 1 milyar 755 milyon 730 bin liraya ulaştı. 


Buna göre, internette yerli kartlarla ödeme işlemi başına tutar, 183 lira olarak gerçekleşti. Yerli kartların yurt içi kullanımında 199 lira olan işlem başına tutar, yurt dışı kullanımında ise 100 liraya indi. 


Geçen yıl aynı dönemde 174...