25 / 07 / 2024

türkiye otopark haritası

türkiye otopark haritası

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak..

Türkiye’nin en büyük otomasyonlu otoparkının yapım çalışmaları tamamlanıyor!

Manisa merkezde yaşanan otopark sorununu çözmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesi Verem Savaş Dispanseri yanında projelendirilen Türkiye'nin en büyük tam otomasyonlu otoparkında yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Türkiye'nin en büyük otoparkının inşaatında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesi Verem Savaş Dispanseri yanında projelendirilen Türkiye’nin en büyük tam otomasyonlu otoparkında yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Ilgaz Akbak Otel: Türkiye'nin ilk tuz temalı oteli!

Türkiye'nin ilk tuz temalı oteli sizleri bekliyor. Yapımında 10 ton tuz kullanılarak 30 bin metrekare alana inşa edilen otelin 15 bin metrekarelik açık otoparkı ile misafirlerimizin park sorununu ortadan kalkmıştır.

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş!

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş. Doğuş Holding ile işbirliği yaparak Nisbetiye'de ''Zemin üstü yeşil park, zemin altı otopark'ı hizmete açarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş.

Türkiye’nin en büyük otomasyonlu otoparkında sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük tam otomasyonlu otoparkı olacak olan 560 araç kapasiteli otoparkta çalışmalar hızla devam ediyor.

Türkiye'nin en büyük otoparkının temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye'nin en büyük otopark projesi olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkının temeli, düzenlenen görkemli törenle atıldı...

Türkiye'nin en büyük solar otoparkı Gaziantep'te kuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi boş duran otopark çatılarının güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik bir proje geliştirdi. Türkiye'nin en büyük solar otoparkı, GASKİ'nin 25 Aralık İşletmeler Tesisi'nde kuruldu.

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu!

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu. Üretilecek elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği belirtildi. Solar otopark yaklaşık yılda 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Türkiye'nin en büyük otopark projesinin temeli Manisa'da atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük otopark projesi olan 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkının temeli, düzenlenen görkemli törenle atıldı. Başkan Ergün ve protokol üyeleri temel harcına nazar boncuğu da attı.

MaviBahçe, Türkiye'de özel konser alanı olan ilk AVM olacak!

Konser düzenlemek için diğer AVM'lerin yaptığının aksine otopark ya da AVM girişini kullanmak yerine konserler için geniş bir alan oluşturan ve izmir'in yeni kent meydanı olarak tasarlanan MaviBahçe, Türkiye'de özel konser alanı olan ilk AVM olacak...

Silvio Berlusconi Türkiye'ye otopark yapmaya geliyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, aralarında kendisine ait bir şirketin de bulunduğu 5 İtalyan şirketini 100 milyon Euro'luk otopark yatırımı için Türkiye'ye yönlendirdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye otopark haritası Haberi

türkiye otopark haritası

BELEDİYELER araç sayısındaki artışları dikkate alarak otopark planlamalarını masaya yatırıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak Otopark İşletmecileri Derneği "OİD” çatısı altında birleşen belediyeler, kentin 10 yıllık otopark haritasını çıkartacak.


Dernek, otopark master planını belediyelerde zorunlu hale getirmek için çalışmalarını tamamladı. Otopark alanlarının sistemli ve modern bir şekilde planlanması ve işletilmesi amacıyla yapılan yönetmelik ve uygulamalar stratejik planlara da eklenecek.


OİD başkanı Mehmet Çevik “Uzun vadede kalıcı çözüm sunmak ve gelecek yıllarda aynı sorunlarla karşılaşmak için İSPARK örneğinde olduğu gibi kentlerin otopark master planını hazırlayarak otoparkların nereye yapılacağını tespit etmek ve uygulamaya geçmek zorundayız” dedi.


OTOPARK MASTER PLANI

İSPARK tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da ve gelişmekte olan şehirlerde araç sahipliğinin aratmasıyla otopark ihtiyacı hızla artış gösterdiği belirtilerek, birçok kentte ise...