05 / 05 / 2024

türkiye özelleştirmesi

türkiye özelleştirmesi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Türkiye'nin Özelleştirme Alanındaki Tecrübesi" konulu bir panel düzenlendi. Proje Grup Başkanı Dr. Murat İbrahim Çelebi, Türkiye'nin özelleştirme alanındaki deneyimleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Türkiye'de taşınma oranı yüzde 42 arttı! 

Armutcom'un nakliye alanında özelleşen markası RahatTasincom'un yayınladığı verilere göre; Türkiye'de 1 Temmuz – 31 Aralık 2020 arası taşınma oranları yüzde 42 arttı. 

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 2 gayrimenkul satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 2 gayrimenkul özelleştirilecek. Gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 25 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 3 gayrimenkul satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 3 gayrimenkul özelleştirilecek. Gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 21 Haziran 2019 olarak belirlendi.

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları 2 gayrimenkulü satıştan çekti!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi, özelleştirme usulü ile ihaleye çıkardığı 16 gayrimenkulden 2 adetini satış ihalesi kapsamından çıkarttı...

Türkiye Şeker Fabrikaları 8 ildeki 16 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi, 8 ildeki 16 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor. İhale 15 Ekim'de yapılacak...

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrika özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine ilişkin ilan yayınlandı. 

Türkiye Şeker Fabrikaları 5 ildeki 23 gayrimenkulü özelleştiriyor! 

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi, 5 ildeki 23 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor..

Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 ildeki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Ankara ve Yalova'daki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

türkiye özelleştirmesi Haberi

türkiye özelleştirmesi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta  "Türkiye'nin Özelleştirme Alanındaki Tecrübesi" konulu bir panel düzenlendi.


Bağdat'taki Nahrain Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde, Türkiye Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Proje Grup Başkanı Dr. Murat İbrahim Çelebi, Türkiye'nin özelleştirme alanındaki deneyimleriyle ilgili bir sunum yaptı.


Panel sonrası AA muhabirine konuşan Çelebi, "Burada Türkiye'deki özelleştirme ve özelleştirme mevzuatı üzerine deneyimlerimizi anlattım. Türkiye, 1984 yılından başladığı özelleştirme deneyimini yaklaşık 30 yıldır sürdürüyor. İlk yıllarda yaşanan yasal mevzuatlardaki eksikliklere rağmen sonradan bu mevzuatlarda yapılan değişiklikler sonucu özelleştirme hız kazandı." dedi.


"Bugüne kadar 68 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı." diyen Çelebi, "Bunun 60 milyar doları 2002 yılından sonra gerçekleşti. Irak ile bu girişimi geliştirmek için işbirliğini sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı da, AA'ya yaptığı açıklamada, "Özelleştirme, Irak ekonomisinin reforme edilmesi ve petrole bağımlılığının azaltılması...