03 / 01 / 2025

türkiye parekende sektörü

türkiye parekende sektörü

Türk perakendeciler, dünyayı fethetmeye hazırlanıyor. 108 ülkede faaliyet gösteren Türk markaları, mağaza sayısını yıl sonuna kadar 4 bine çıkaracak.

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke!

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke oldu. MasterCard'ın, tüketicilerin e-ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye'nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Markaları Arap Coğrafyasına Kuveyt Fuarı ile açılıyor!

Bölgede ilk olma özelliği taşıyan ve Kuveyt’te gerçekleşecek ‘ Türkiye Markaları Franchising ve Bayilik Fuarı’na, Arap Yarımadası’na açılmak, bölgede yatırım yapmak isteyen Türk markaları katılıyor.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk çelik sektörü 'damping'e karşı ayağa kalktı!

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapıp yapmadığını tespit etmek için için başlatılan resmi soruşturmaya Türk çelik sektörüde katıldı.

Türkiye çimento sektörü, dünyada ilk sırada!   

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, çimento sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer alıyor" dedi...

Koronavirüs Türkiye gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini her hafta düzenli olarak paylaşıyor. İşte sektöre ilişkin değerlendirmeler...

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını yayınladı. Akçansa, 3.7 milyon ton ihracat ile Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracat rakamı oldu. 

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

Pfizer Türkiye gayrimenkul sektörüne mi giriyor?

Pfizer Türkiye Genel Müdürü Cem Açık, fabrikanın gayrimenkul değerine vurgu yaptı. Açık, ''Ortaköy’deki fabrikamızda hâlâ ciddi üretimimiz var. Fabrikanın yerini gayrimenkul olarak değerlendirmeyi düşünmedik''

türkiye parekende sektörü Haberi

türkiye parekende sektörü

Türkiye'nin en önemli markaları yurtdışına açıldı. Mağazalaşma atağına geçen markalar, yıl sonuna kadar 4 bin mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'ün haberine göre, Türk markaları geçen yıl 650 mağaza açmıştı. Büyüme stratejilerini sürdürecek maralar,  2018’de 3 bin 150 mağazaya ulaştı. Mavi, İnci, Damat, Tween, Desa, Elle, Koton, LC Waikiki, Kiğılı, Penti ve Avva’nın da bulunduğu 100 marka 108 ülkede faaliyet gösteriyor. 

Mısır'da 13 mağaza açacak

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, “Aynı grupla başta BAE olmak üzere üç MENA ülkesini de değerlendirmeye aldık. 4 yıl içerisinde yurtiçi ve yurtdışı cirolarımızın eşitleyeceğiz” dedi. Kızıltaş, Mısır’da 13 iş ortağıyla 13 mağazaya ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Yurtdışı mağazası 428’e ulaştı

2018’in ilk yarısında konsolide gelirlerini 1 milyar 62 milyon TL’ye...