05 / 05 / 2024

türkiye projeleri 2014

türkiye projeleri 2014

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Türkiye'nin tarımsal alanlarının çok elverişli olduğunu belirterek, "Sulama imkanları ve sulanabilir arazı sayısının artmasıyla Türkiye, Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi olacaktır" dedi

Tayvan Türkiye ile birçok projeyi hayata geçirmek istiyor!

Türkiye ile birçok projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Tayvan Ekonomi Müşaviri Philip J.P Fan, Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcilerini Tayvan'a beklediklerini söyledi.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yakın konut projeleri!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 (YKS) sonuçlarının açıklanmasına az kaldı. Peki Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yakın konut projeleri hangileri? Hangi üniversiteye hangi konut projesi yakın? İşte cevabı...

İşte Türkiye'nin en iyi liselerine yakın konut projeleri!

LGS tercih döneminin başlaması aileleri düşündürmeye başladı. Veliler, çocuğu için en iyi liselerin yakınında ev aramaya başladı. İşte Türkiye'nin en iyi liselerine yakın konut projeleri...

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin 2017'deki mega projeleri!

Türkiye'de ulaşım projeleri 2017 yılında da devam ediyor. Dev ulaşım projelerine bu yıl başlanması planlanıyor.

Türkiye’nin mega projeleri dünyaya açılıyor!

Petrol gelirleriyle dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelen Kuveyt, Türkiye’deki dev projeleri mercek altına aldı.

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri paneli düzenlendi!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serilerinin ilki Seranit Grup sponsorluğunda “Eğitim Yapıları” temasıyla 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

TSMD Türkiye Projeleri panel serisi başlıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisi başlıyor. Panelin birincisi “Eğitim Yapıları” teması ile 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı!

Maliye Bakanlığı vergi rekortmenleri listesini açıkladı.Türkiye’de 2014 yılında en yüksek gelir vergisi veren isim Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara oldu.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırması açıklandı!

2013’te ‘kur ve faize’ yenik düşen İSO 500, 2014’te bu kez ‘kurdan’ kârlı çıktı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin faaliyet dışı gelirleri 7.5 milyar liradan 13.6 milyara yükselirken bu rakamın kârdaki payı % 50’ye ulaştı

türkiye projeleri 2014 Haberi

türkiye projeleri 2014


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen SIAL 2014 Uluslararası Gıda Fuarında Türkiye yoğun ilgi gördü. Dünyanın en büyük gıda fuarı olarak nitelendirilen etkinlikte, Türkiye 227 stantla en çok temsil edilen ülke oldu. İTO Başkan Yardımcısı Topçu, Türk markalarının fuardaki faaliyetlerini değerlendirdi. 


Topçu, "Geçtiğimiz bahar aylarındaki kuraklık ve bazı doğal problemlerden dolayı bazı sektörlerden yaklaşık 70 firma fuara gelemedi. Özellikle kayısı ve fındık hasılatı çok kötü. İnşallah 2 sene sonra burada daha yüksek sayıda firmayla gıda ve tarım ürünlerimizi sergiliyor olacağız" dedi.  


Fuarda özellikle çikolata, şekerleme, bisküvi ve unlu mamüllerin ön plana çıktığını vurgulayan Topçu, bu sene Türkiye'den ilk defa gıda makinaları bölümünde de 7 firmayla katılım sağlandığını ve Türkiye'nin konuya ilişkin dışa bağımlılığın azalmasının yanında ürünlerini uluslararası piyasaya sunacak duruma geldiğini ifade...