05 / 05 / 2024

türkiye raylı sistemleri

türkiye raylı sistemleri

Son yıllarsa kamu yatırımlarında büyük ivme kazanan Türkiye, özellikle raylı sistemler konusunda 2023'e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı yapmayı hedefliyor.

Türkiye'deki raylı sistem yatırımları yabancıların radarında!

2023’e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistemler yatırımına hazırlanan Türkiye, yabancıların radarına girdi. Ancak Türk üreticilerin de pazarı yabancı tekeline bırakmaya niyetleri yok.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda konuştu. Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Siemens Türkiye imzası!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın Enerji Yönetim Sistemi (SCADA) altyapısı, orta gerilim pano tedariki, pist aydınlatma kontrol odası alçak gerilim sistemi ve yangın algılama sistemleri Siemens Türkiye imzası taşıyor.

İbrahim Maasfeh: Türkiye'nin her yerinde arazi bakıyoruz!

Akzirve Gayrimenkul Türkiye'deki yatırımlarım çeşitlendirme karan aldı. Şirketin ortağı ve CEO’su İbrahim Maasfeh, inşaat alanındaki iddialı projelerinin kesintisiz devam edeceğini önümüzdeki dönemde enerji, sanayi ve savunma sistemleri alanına girmeyi planladıklarını açıkladı... 

Türkiye raylı sistemde önemli üretici ülkelerden biri olabilir!

Bombardier Transportation Türkiye Yönetim Direktörü Rossi, "Teknoloji transferi Türkiye için çok önemli. Türkiye, başarılı bir teknoloji transferi ile raylı sistem alanında önemli üretici ülkelerden biri haline gelebilme potansiyeline sahip." dedi.

Mitsubishi Electric Türkiye’de yeni şirket kurdu!

Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi şirketinin Ocak 2018’de üretime geçmesi planlanıyor.

Panasonic yangın algılama ve güvenlik çözümleri şimdi Türkiye’de!

VİKO by Panasonic, Türkiye’deki faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Dünyaca ünlü Japon markası Panasonic, şimdi profesyonel yangın algılama sistemleri ve güvenlik çözümleriyle Türkiye pazarında... İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul Türkiye Dergisi, cephe çözümleri üreten aktörleri buluşturuyor!

Gayrimenkul Türkiye Dergisi, Yenilikçi Cephe Sistemleri Dosyası'yla sektörün farklı cephe çözümleri üreten aktörlerini Kasım-Aralık sayısında bir araya getiriyor.

türkiye raylı sistemleri Haberi

türkiye raylı sistemleri

Yurt dışı menşeili büyük şirketlerin Türkiye’nin raylı sistem yatırımından pay almaya çalıştığı sektörde yerli üreticiler de yaptıkları yatırımlarla rakiplere meydan okuyor. 2003 yılında Kocaeli’nde kurulan ve yaptığı yatırımlarla sektöründe ilk sıraya yerleşmeyi hedefleyen RC Mühendislik yatırımları ile büyük bir boşluğu dolduruyor. “Milli tren yapmayı amaç edindim” diyen Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Bilgehan ÖZTÜRE ile sektörü ve RC Mühendisliği konuştuk.


Bilgehan Bey şirketin kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?


Küçük yaşlardan itibaren çalışma hayatının içerisindeyim. İstanbul’da inşaat mühendisliği bölümünü okurken özel bir şirkette de çalışıyordum. Okul bittikten sonra Mannesman firmasının bayiliğini aldım ve 3 sene içerisinde en büyük bayisi olmayı başardım.


Merhum Turgut Özal dönemi ile birlikte hareketlenen piyasa içerisinde radyatör ve bunun ek malzemelerini satmak amacı ile Bilyapı’yı kurdum. Bilyapı’yı abim Yücehan Öztüre...