05 / 05 / 2024

türkiye ruhsatsız yapı

türkiye ruhsatsız yapı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda "Riskli Yapı Tespiti ve Hasarlı Yapıların Tespitinde Dikkat Edilecek Hususlar" konulu konferans gerçekleştirildi.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

HONOR X9a kampanyalı fiyatıyla Türkiye'de! 28 Şubat 2023 fiyat listesi...

HONOR, Türkiye'de lansmanı yapılacak yeni HONOR X9a modelinin satış kampanyasının detaylarını paylaştı.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

Türkiye'nin milli arabası TOGG yeni yüzünü ilk kez gösterdi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, yeni yüzünü ilk kez gösterdi. TOGG'un üretim bandından inmeden önce karlı ve soğuk hava koşullarında yapılan testlerinden paylaşılan videoda araçla ilgili yeni detaylar dikkat çekti.

Türk Kızılay Etiler'de inşaat yaptıracak!

Türkiye Kızılay Derneği tarafından İstanbul Etiler'deki gayrimenkul yap-işlet-devret yöntemi ile ihale edilecek. İhaleye katılmak isteyenler için son tarih 4 Mart saat 11:00 olarak belirlendi. 

türkiye ruhsatsız yapı Haberi

türkiye ruhsatsız yapı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Karabük Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği "Riskli Yapı Tespiti ve Hasarlı Yapıların Tespitinde Dikkat Edilecek Hususlar" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü Akademisyenleri, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile Mi marlık Bölümü öğrencileri katıldı. "Kentsel Dönüşümle Afetlere Hazır Türkiye" konulu sunumu ile gelecekte mimarı yapıların her kademesinde görev yapacak öğrencilere kanunlar bazında önemli bilgiler aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Daire Başkanlığından İnşaat Mühendisi İsa Yıldırım sunumunda; Mevzuatla ilgili süreç, Risk Tespit Analizi ve 6306 sayılı kanunun tanımından bahsederek hangi...