28 / 04 / 2024

türkiye selanik turist sayısı

türkiye selanik turist sayısı

Selanik’in en iyi otellerinden biri olan The Mediterranean Palace Genel Müdürü Yannis Aslanis, son yıllarda Türkiye’den Selanik’e gelen ziyaretçi sayısının önemli ölçüde arttığını belirterek, bu ziyaretlerin gelişeceğini söyledi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Türkiye'de otel rezervasyonları yüzde 40 düşüşte!

Türkiye Otelciler Birliği, güvenlik endişeleri nedeniyle bu yıl Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinden gelecek turist sayısında önemli düşüş beklendiğini belirtirken; rezervasyon ve organizasyonlarda da yüzde 40’a varan iptaller yaşandığını açıkladı.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Türkiye’den Selanik’e giden ziyaretçi sayısında artış!

Selanik’in en iyi otellerinden biri olan The Mediterranean Palace Genel Müdürü Yannis Aslanis, son yıllarda Türkiye’den Selanik’e gelen ziyaretçi sayısının önemli ölçüde arttığını belirterek, bu ziyaretlerin gelişeceğini söyledi.

Türkiye, yabancı yatırımcı için hala çok çekici!

Turizmden de sorumlu bakan olarak ilginç bir göstergeden bahsedeceğim size: 25,5 milyon ziyaretçiyle, Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, 2015 yılının ilk 8 aylık diliminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre hemen hemen aynı.

Türkiye’ye gelen turist sayısı Ağustos'ta yüzde 2.88 azaldı!

Türkiye’nin dış açıklarının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan turizm sektöründe, iç güvenlik endişeleri ve bölgesel gerginlikler nedeniyle Ağustos ayında yüzde 2.88 oranında azaldı.

Türkiye, dünya turizmine yön veren 10 ülke arasında!

Jiva Beach Resort’un Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan, bu yılın verilerine bakıldığında sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da turist sayısının azaldığını belirtirken, "Türkiye, dünya turizmine yön veren ilk 10 ülke arasında. " dedi.

türkiye selanik turist sayısı Haberi

türkiye selanik turist sayısı

Selanik’in en iyi otellerinden biri olan The Mediterranean Palace Genel Müdürü Yannis Aslanis, son yıllarda Türkiye’den Selanik’e gelen ziyaretçi sayısının önemli ölçüde arttığını belirterek, bu ziyaretlerin gelişeceğini söyledi.  Türkiye’den gelenleri mutlu etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Aslanis, “Bize kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledikleri zaman çok mutlu oluyoruz” dedi.


Selanik yıllar boyunca Atatürk’ün doğduğu kent olmanın ötesine geçemedi Türkler için… Oysa özellikle 20 milyonluk İstanbul’a 500 km mesafedeki Selanik başlı başına bir tatil fırsatı sunuyor…


Selaniğin en önemli yanı İstanbul’a Ankara kadar mesafede olması. Uçakla ya da karayoluyla rahatlıkla seyahat edilebilecek bir lokasyon olan Selanik Bizans ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri; tanrıların dağı olarak bilinen Olimpos dağı ve Halkidiki yarımadasıyla birlikte her mevsim için cazip seçenekler sunuyor. Selanik merkezinde yer alan...