06 / 05 / 2024

Türkiye seramik üretiminde dünyada kaçıncı

Türkiye seramik üretiminde dünyada kaçıncı

Dünya seramik tüketiminde Çin'in birinci sırada yer aldığını ifade eden Graniser Seramik Genel Müdürü Erol Hacıoğlu, Türkiye'nin 220 milyon metrekare tüketimle 10'uncu sırada yer aldığını belirtiyor.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye’den son çeyrekte 295 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi. En büyük ihracatçı ülke olan İspanya’ya geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artışla 104 milyon dolarlık ürün satışı yapıldı.

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye buğday üretiminde geriliyor! Buğday fiyatları düştü mü? İşte borsa borsa 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türkiye, dünyanın en büyük buğday üreticileri sıralamasında 12’nci sıraya düştü. Gübre maliyeti buğdaydan vazgeçiriyor, ekim alanı düşüyori buğday üretiminde de Türkiye sıralama olarak geriliyor. İşte ayrıntılar...

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Türkiye hazır beton üretiminde lider!

Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa'nın lider konumunda bulunuyor. THBB Genel Sekreteri Reşat Sönmez, “Türkiye Hazır beton sektörü, 2020 yılı resmî verilerine göre yıllık 95 milyon metreküpü bulan üretimiyle Avrupa’da birinci sıradadır" dedi.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Türkiye seramik üretiminde dünyada kaçıncı Haberi

Türkiye seramik üretiminde dünyada kaçıncı



Dünya genelinde 60'a yakın ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla oran olarak sektör lideri olan Graniser Seramik Genel Müdürü Erol Hacıoğlu, 2005 yılından itibaren sürekli artış gösteren dünya seramik karo üretiminin 2009 yılında yaşanan global kriz nedeni ile artış göstermemesine rağmen, üretimin 2014 yılında 12,4 milyar m2 seviyelerine ulaştığını kaydediyor. 


Yaklaşık 6 milyar m2 üretim ile Çin'in dünya üretiminin yüzde 48’ini gerçekleştirdiğini ifade eden Hacıoğlu, Çin’i 870 milyon m2 ile Brezilya, 750 milyon m2 ile Hindistan, 500 milyon m2 ile İran, 420 milyon m2 ile İspanya, 390 milyon m2 İle Endonezya, 370 milyon m2 ile İtalya takip ettiğini, Türkiye ise 320 milyon m2 ile dünya seramik karo üretiminde sekizinci sırada yer aldığını belirtiyor. Hacıoğlu, Türkiye'nin 2005 yılında 261 milyon m2 olan üretiminin, 2008...