23 / 07 / 2024

türkiye sınırlarında ev fiyatları nedir

türkiye sınırlarında ev fiyatları nedir

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin olmak üzere Türkiye’nin birçok iline yerleşmeye başladı.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

Sınıfında ilk olan PEUGEOT Partner Van ile ayrıcalıklı bir deneyime hazır mısınız? 5 Eylül 2022 fiyat listesi…

PEUGEOT Partner Van, sınıfında ilk olan ayrıcalıklı ve üst düzeyde ergonomi sunan PEUGEOT i-Cockpit ile yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor ve tasarımıyla tüm bakışları üzerine çekiyor. İşte, Partner Van’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

Rusya'dan ayçiçek yağı taşıyan gemiler geldi! Ayçiçek yağının litresi 20 lira 80 kuruşa düştü! İşte fiyat listesi!

Rusya’nın Yisk limanından hareket eden 5 bin 753 ton ayçiçek yağı yüklü gemi Türkiye'ye geldi. Yağların Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte zincir marketler fiyatlarda güncelleme yaptı. İşte zincir marketlerin indirimli fiyat listesi!

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

Türkiye sınırları içerisinde evi olan kimseler bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Peki, ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

türkiye sınırlarında ev fiyatları nedir Haberi

türkiye sınırlarında ev fiyatları nedir

Bu durum, bu bölgelerde başta kiralık ev olmak üzere satılık konut bulmayı da zorlaştırmıştı. Talep yükselince bunu fırsat bilen ev sahipleri önce kiralara zam yaptı, kiralık bulunamayınca satılık evlerin fiyatları da hızla yükselişe geçti.


Vatan'dan Meltem Kara'nın haberine göre; bazı ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkarıp, daha yüksek fiyata Suriyeliler’e ev kiralamaya başladı. Yaklaşık 2 yılda Suriye sınırındaki ve çevresindeki illerde yaşanan bu suni fiyat artışı, başka bir deyişle fiyat balonu, artık sönmeye başladı. Söz konusu illerde satılık ev fiyatlarında gerileme başladı.


32 şehri kapsıyor


GYODER ile REIDIN tarafından hazırlanan ve 32 şehri kapsayan emlak endeksleri, Türkiye’deki konut fiyatlarındaki artışı gözler önüne sererken, Suriye sınırında işlerin tersine döndüğünü de ortaya koydu. Endeksin Temmuz 2014 ile Temmuz 2015 dönemini kapsayan yıllık değişimlerine göre, Şanlıurfa’da...