03 / 05 / 2024

türkiye siyasi istikrar

türkiye siyasi istikrar

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "İstikrarsızlık endişesi ile ertelenen yatırım ve tüketim kararlarının da devreye girmesi ile büyümemiz hız kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Türkiye'deki stadyumlara 11 milyar lira harcandı!

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

Fitch Ratings: Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek!

Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek yıl daha fazla istikrar kazanabileceğine dikkati çekerken ekonomide toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiğini aktardı.

Irak’ın yeniden imarına en büyük destek Türkiye’den geldi!

Türkiye, Irak’ın yeniden imar ve istikrarı için 5 milyar dolar kredi kolaylığının yanı sıra 50 milyon dolarlık insani ve kalkınma yardım projeleri için kredi sözü verdi..

Türkiye Somali'nin inşası için stratejik ortak!

Somali halkı, geride kalan yıllarda şiddetli siyasi krizler, terör saldırıları, açlıkla boğuşurken her zaman yanlarında olan Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görüyor.

Türkiye'nin yıllık kredi analiz raporu açıklandı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ile ilgili yıllık kredi analizi raporunu yayımladı. Raporda Türkiye'nin profilinin, siyasi risklere karşı dengelediğini açıkladı.

Naci Ağbal: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye güveniyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasıyla Türkiye’nin uzun bir dönem için siyasi öngörülebilirliğinin artacağını, böylece ülkeye daha çok yatırım geleceğini belirtti

Kırgızistan, Türkiye'yi yatırıma davet etti!

Kırgızistan'ı siyasi, ekonomik, toplumsal alanlarda krize sürükleyen mevcut hükümetin yetersiz çalışmaları sonucunda kurulan Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu, Türk devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü olduğunu belirterek, "Türkiye'yle birlik kurmaya çalışıyoruz" mesaj

Fitch'ten Türkiye için uyarı!

Türkiye için not kararını 27 Ocak'ta açıklayacak olan Fitch, Türkiye'deki siyasi risklerin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ekim ayı analizini açıkladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği merakla beklenen Ekim ayı analizini açıkladı. Analizde, Türkiye’de son 3 çeyrekte yakalanan büyümenin 2017 yılında da devam edebilmesinin ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Türkiye konut satışında istikrarlı!

TÜRKİYE, konut satışında istikrar gösteriyor.İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yetkiner, Türkiye’de konut alım davranışlarının Ocak 2013’ten bu yana istikrarlı bir seyir izlediğini belirtti.

türkiye siyasi istikrar Haberi

türkiye siyasi istikrar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "1 Kasım seçimleri yalnızca kısa geçmişte yaşanan olumsuzlukları yok etmekle kalmadı, aynı zamanda bize gelecek 4 yıl için, güçlü siyasi istikrara dayalı tecrübeli kadrolarla yönetilen öngörülebilir ve güvenilir bir Türkiye hediye etti" ifadelerini kullandı.


Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 1 Kasım itibarıyla büyük bir sınavı başarıyla geçtiğini, seçim sonuçlarının Türk milletinin istikrara olan ihtiyacını ortaya koyduğunu belirtti.


Sandıktan çıkan kararla milletin "tek başına güçlü bir iktidarla yola devam" dediğine dikkati çeken Zeybekci, "Milli irade istikrardan yana tecelli etmiştir, kazanan milletimiz olmuştur, Türkiye olmuştur, demokrasi olmuştur" değerlendirmesinde bulundu. 


7 Haziran'dan bu yana yaşanan olumsuz gelişmelerin, istikrardan başka bir çıkış yolu olmadığını millete bir kez daha gösterdiğinin altını çizen Zeybekci, şunları kaydetti:


"Türkiye, son 5 ayda, bir koalisyon ihtimalinin bile ülke...