15 / 05 / 2024

türkiye star mimarları

türkiye star mimarları

İki Design Group yönetici ortağı Y. Mim. Murat Kader: "10-15 yıl içinde dünyanın star mimarlarının bizim topraklarımızdan çıkacağına inanıyorum. Hem çok deneyimli ofisler, hem de harika bir deneysel alan var.” dedi.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Türkiye'nin yapı stoku ne durumda?

Kalebodur tarafından düzenlenen "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" programına katılan mimar Murat şahin, Türkiye'nin yapı stokunun vasat olduğunu dile getirdi. 

Strüktür mühendisi Hanif Kara Türkiye’de!

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarında konuşulan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliği kapsamında Türkiye’ye geliyor. Hanif Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya g

Türkiye'nin en güzel 6 evi!

Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan sanat eserine değerine sahip Türkiye'deki 6 ev sizler için derlendi...

Guardian Glass Türkiye, mimarları La Casa del Desierto'da ağırladı!

Guardian Glass tarafından projelendirilen “La Casa del Desierto” ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Guardian Glass Türkiye ekibinin mimarlardan oluşan bir grup “Çöl Evi”ni ziyaret etti.

Otis Türkiye mimarların yaratıcılıklarına hitap ediyor!

Dünyada ve Türkiye’de prestijli yapılara imza atan mimarlar, yaratıcılıklarını destekleyen özel tasarımlara sahip yenilikçi asansörleri tercih ediyor.

Yabancı mimarlar Türkiye'de mesleklerini yapabilecek!

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre yabancı mimarlar, Türkiye'de proje bazlı ve geçici süreyle çalışma izni alarak mesleklerini yapabilecek.

Türkiye İMSAD Kentsel Tasarım Kalite Ödülü Gaziemir'in!

Türkiye İMSAD “Kentsel Tasarımda Kalite Ödülü”nü Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi ile projenin mimarları Büşra Al, İlker İğdeli ve Berrin Özdemir ile İzmir Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Dönüşen 6 milyon konut Türkiye'den star mimarlar çıkaracak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Esen Y. Evran bugünki yazısında Türkiye'deki dönüşüm projelerinin star mimarlar çıkaracağına deyindi. İşte, Esen Evran'ın yazısı...

10-15 yıl içinde Türkiye’den star mimarlar çıkacak!

İki Design Group yönetici ortağı Y. Mim. Murat Kader: "10-15 yıl içinde dünyanın star mimarlarının bizim topraklarımızdan çıkacağına inanıyorum. Hem çok deneyimli ofisler, hem de harika bir deneysel alan var.” dedi.

Geleceğin dünya starı mimarları Türkiye'den çıkacak!

International Property Awards Başkanı Shield, ödül alan projeleri şöyle özetledi:Türkiye, kentsel dönüşümün de devreye girmesiyle müthiş bir deneyim alanı oldu. Ben geleceğin dünya starı olacak mimarlarının Türkiye'den çıkacağına inanıyorum.

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri paneli düzenlendi!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serilerinin ilki Seranit Grup sponsorluğunda “Eğitim Yapıları” temasıyla 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

türkiye star mimarları Haberi

türkiye star mimarları

“İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa nasıl yeniden inşa edilmişse şu anda da Türkiye müthiş bir yeniden yapılanma içinde. 10-15 yıl içinde dünyanın star mimarlarının bizim topraklarımızdan çıkacağına inanıyorum. Hem çok deneyimli ofisler, hem de harika bir deneysel alan var.”


Sektörün saygın mimarlık ödüllerinden International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 2015-2016 Avrupa ayağının sonuçları nedeniyle Londra’da bir araya geldiğimiz İki Design Group yönetici ortağı Y. Mim. Murat Kader yarışmadan 9 ödülle ayrılırken, mesleğin geleceğine yönelik de bu öngörülerde bulunuyor.


Avrupa’da kentsel dönüşümün halen yoğun olarak yaşandığı üç il var, Marsilya, Hamburg ve Barcelona. İstanbul da kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte dev bir şantiyeye dönüştü. Keza Türkiye’nin başka illeri de hareketli. Türkiye’de 2020 yılına kadar 6 milyon konutun yenilenmesi planlanıyor.


Ve yine Türkiye’de yılda 1...