03 / 05 / 2024

Türkiye stratejik konumu

Türkiye stratejik konumu

İngiltere'yi Türkiye üzerinden Çin'e bağlayan yeni İpekyolu'nun ilk seferi yapıldı. Son yıllarda yapılan hamlelerle Türkiye stratejik konumunu daha aktif bir şekilde kullanmaya başladı.

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgileri olduğunu belirtti. Karakaş, "Orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir

Türkiye Varlık Fonu'ndan 10 milyar dolarlık yatırım!

Dış ticaret açığını azaltmak amacıyla stratejik yatırımları gündemine alan Türkiye Varlık Fonu(TVF), ilk yatırımını rafineri ve petrokimya alanında gerçekleştirecek.

Türkiye’nin alternatif finansmana daha fazla ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Türkiye gibi stratejik bir ülkede bu negatif etkilerin azaltılması amacıyla alternatif finansman modellerinin artması gerektiğini söyledi.

Evim Türkiye Fuarı’nda 400 milyonluk satış!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliği, Lineadecor stratejik ortaklığı, Türk Hava Yolları resmi ulaşım sponsorluğunda gerçekleştirilen Evim Türkiye Fuarı yoğun ilgi gördü.

Türkiye bölgesel havacılığın merkezi olabilir!

Türkiye’nin coğrafi büyüklüğü, konumu ve nüfus dağılımı birlikte değerlendirildiğinde homojen nitelikte ciddi bir havalimanı yapılanmasına gidildiğini söylemek mümkün. 

Kanal İstanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Kanal İstanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir, İstanbul'un can ve mal güvenliğini teminat altına alma projesidir" dedi...

Türkiye Somali'nin inşası için stratejik ortak!

Somali halkı, geride kalan yıllarda şiddetli siyasi krizler, terör saldırıları, açlıkla boğuşurken her zaman yanlarında olan Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görüyor.

Türkiye'nin jeopolitik konumu inşaat sektörünü etkiliyor!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan: "Jeopolitik konumumuz nedeniyle dış politikadaki her gelişme, inşaat sektöründe önce Türk müteahhitlerini, dolayısıyla istihdamı ve sonrasında inşaat malzeme üreticilerini etkiliyor” dedi.

Türkiye stratejik konumu Haberi

Türkiye stratejik konumu

İran'dan Trabzon'a hızlı tren projesi, TANAP Doğalgaz Boru Hattı ve 3.Havalimanı gibi projeler, Türkiye'nin elinin hem ticari hem de diplomatik olarak güçlendirdi.

MISIR, RUSYA VE ALMANYA'YA DARBE

İran'dan Trabzon'a hızlı tren projesiyle Mısır'daki Süveyş Kanalı'ndan gemilerle yapılan ticaretin bir kısmının Türkiye'ye kayması beklenirken, bu durum daha hızlı ticaret yapmak isteyen çevreler için önemli bir fırsat sunuyor. Rusya'nın gaz silahını sürekli ortaya sürmesinden bunalan Avrupa ülkeleri de sürekli TANAP projesine desteklediklerini açıklıyor. 3. Havalimanı ise zaten büyük bir ticaret hacmine sahip olan İstanbul'u daha da güçlendirmeyi vadediyor. Üstelik Frankfurt Havalimanı'ndaki yoğunluğu çekerek Avrupa'nın merkezi olması bekleniyor.

İPEK YOLUNDA İLK SEFER YAPILDI

Haber7'nin haberine göre Türkiye'nin de ortak olduğu bir diğer dev projenin açılışı yapıldı. 'Yeni İpek Yolu'nda ilk tren seferi Uygur Bölgesi'nin merkezi Urumçi'den,...