07 / 07 / 2024

türkiye tekstil ihracatı

türkiye tekstil ihracatı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen tekstil ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak, 1 milyar 982 milyon 256 bin dolara ulaştı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye'den Ruanda'ya en çok inşaat malzemeleri satılıyor!

Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türkiye'nin Ruanda'ya inşaat malzemeleri, tıbbi ürünler ve tekstil ürünleri sattığını dile getirdi. Çevik Türk iş insanlarının Ruanda'daki altyapı yatırımlarıyla ilgilendiğini belirtti. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Sırbistan ile Türkiye arasında inşaat alanında önemli fırsatlar var!

DEİK Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Bayram Akgül yaptığı açıklamada, "Sırbistan ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için başta tekstil, otomotiv, tarım, gıda, inşaat ve turizm olmak üzere pek çok alanda önemli fırsatlar bulunuyor." dedi.

Yabancı yatırımcıdan Türkiye'ye iki yeni fabrika geliyor!

Yeşim Tekstil, Nike için Orta Doğu ve Avrupa’nın tek üretim merkezini Ağrı’da kuracak. Amerikan spor markası Skechers da, Türkiye’de ilk üretim tesisi için kolları sıvadı.

Suriyeliler Türkiye'de inşaat şirketi kuruyor!

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

Türkiye’nin ilk ilçe OSB’si İnegöl’de!

İnegöl OSB, Türkiye’nin sanayi devlerine ev sahipliği yapıyor. Yılda 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilen İnegöl OSB’nin bu başarısında tekstil ve mobilyaağaç ürünleri sektörlerinin önemli payı bulunuyor.

Nanan Türkiye’de franchise sistemiyle büyüyecek!

İtalyan FL Fashion grubunun yatırımı olan, 0-6 yaş bebek tekstil ve mobilya markası Nanan, Türkiye’de franchise sistemi ile büyüyecek.

Heimtextil’e Türkiye’den 211 firma katıldı!

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstil fuarı olarak kabul edilen Heimtextil’de, bu yıl 69 ülkeden 2 bin 866 firma ağırlanırken, Türkiye’den de 211 firma fuarda yer aldı.

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Hogan Türkiye'deki ilk mağazasını Akasya Acıbadem'de açtı!

Ayaydın Tekstil Grubu tarafından ülkeye getirilen marka, "modası geçmeyen, spor-şık, ulaşılabilir lüks" sloganı ile Türkiye pazarına iddialı bir giriş yaptı. İtalyan markası, Akasya Acıbadem AVM'de alışveriş severleri bekliyor.

Iraklı yatırımcı rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Komşu ülkelerdeki olumsuz hava Iraklı yatırımcıyı Türkiye'ye yöneltti. Iraklı yatırımcılar, Türkiye'de başta gayrimenkul yatırımı olmak üzere tekstil, gıda, turizm gibi çeşitli sektörlerde 400 milyon dolarlık yatırım yapmak için görüşmelere başladı.

türkiye tekstil ihracatı Haberi

türkiye tekstil ihracatı


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen tekstil ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak, 1 milyar 982 milyon 256 bin dolara ulaştı. 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgiye göre, bölgenin ocak-ağustos dönemi ihracatı 5 milyar 762 milyon 504 bin dolar olarak gerçekleşti. Yılın 8 ayındaki tekstil ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak 1 milyar 982 milyon 256 bin dolar oldu. 


Tekstil ihracatı içinde en fazla payı 593 milyon 106 bin dolarla kumaşlar aldı. Bu ürünü 490 milyon 529 binle iplikler takip etti. 


Ocak-ağustos arasında en fazla tekstil ihracatı 849 milyon 860 bin dolarla Ortadoğu ülkelerine yapılırken, bu bölgeyi 679 milyon 741 bin dolarla Avrupa ülkeleri...