17 / 05 / 2024

Türkiye turistik organizasyon

Türkiye turistik organizasyon

Türkiye’de, turistik organizasyonların da ‘şekli’ değişti. Özellikle üst düzey yöneticiler için ‘farklılık’ yaratan tur operatörleri, artık Romanya’daki Dracula’nın şatosunda misafilerini ağırlıyor ya da 165 metreden Formula 1 yarışı seyrettiriyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

 Kanada’dan Türkiye çıkarması!

Geniş katılımlı Kanadalı ticari bir heyet Türkiye’ye geldi. Bu organizasyon Justin Trudeau’nun Kanada Başbakanı seçildiği 2015’ten bu yana, iki ülke arasında en önemli ticari toplantı özelliğini taşıyor. 

Dünyada 50'ye yakın Türkiye Ticaret Merkezi açılacak!

TİM iştiraki olan TİM Tanıtım Organizasyon İç ve Dış Ticaret AŞ (TİM A.Ş.) Üst Yöneticisi (CEO) Bahadır Öztanyel, kısa ve orta vadede dünya çapında 50'ye yakın Türkiye Ticaret Merkezi'nin açılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Gayrimenkul temsilcileri: Körfez, Türkiye’ye güveniyor!

Dubai Cityscape Global’e bu yıl 26’sı Türk 272 firma katıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki ilk yurtdışı organizasyon olan fuarda, Türk şirketleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Körfez yatırımcısı da Türkiye’ye güven duyduğunu belirtti.

ERA Türkiye'den KTTC'de dev organizasyon!

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün masaya yatırıldığı organizasyon; ERA Global ve ERA Türkiye'nin üst düzey yöneticileri, dünyanın 1 numaralı satış otoritesi Aaron Sansoni ve alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti.

Coldwell Banker Türkiye 2016 Generation Blue Kongresi başladı!

Dünyanın 1 numaralı gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker’ın gayrimenkul danışmanlarına ve brokerlara yönelik düzenlediği en büyük organizasyon olan Coldwell Banker Türkiye 2016 Generation Blue Kongresi, görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Türkiye-İran işbirliği Toplantısı İstanbul'da yapıldı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, "Önümüzdeki yıl 250 tane otel, Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde yapılacak" dedi.

Timur Bayındır'dan Türkiye için uyarı!

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır yaptığı açıklamada “Türkiye maalesef eğlenceli bir ülke olmaktan çıkıyor. Tekrar keyifli bir hale getirmek lazım” dedi.

Türkiye'de turist sayısı 2014'te arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktı. AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Araştırma Geliştirme Birimi'nin derlediği veriler belirlendi.

Türkiye'yi 36,8 milyon yabancı ziyaret etti!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

Türkiye turistik organizasyon Haberi

Türkiye turistik organizasyon


Klasik ve geleneksel kongreler, toplantılar veya organizasyonlar geride kaldı. Artık birçok kurum düzenledikleri organizasyonların içinde çalışanlarını şaşırtacak şeyler talep ediyor. Turizm şirketleri  de ‘farklılaşmak’ için yeni yöntemler deniyor. Şirketlere, farklı ve sürprizler içeren etkinlikler sunuyor. Bunlar arasında, Uganda ve Etiyopya gibi daha ilginç sayılabilecek ülkelerde geziler de var, 165 metreden izlenen Formula 1 yarışları da. Örneğin, uluslararası bir şirketin Türkiye kuruluşu için Romanya’daki Bran Kalesi’nde, Kont Drakula’nın Şatosu’nda 35 kişiye özel bir etkinlik bile düzenlendi. 


VAMPİR KIYAFETLİ GARSON


Yaptıkları organizasyonlarda standartların dışına çıkmayı amaçladıklarını ifade eden Jolly MICE Direktörü Deniz Süzer, bu organizasyonlarda yöneticilerin, karşılarına çıkarılacak sürprizleri bile bilmek istemediğini söyledi. Bir organizasyonda Kont Dracula’nın Şatosu’nda organizasyon yaptıklarını belirten Süzer, “Misafirlerimizden şatodaki akşam yemeğine odalarına bıraktığımız pelerinler ile gelmelerini istedik. Kendilerini...