29 / 04 / 2024

türkiye turizm 2013

türkiye turizm 2013

2023 yılında 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, 320 milyar dolarlık gelir yaratan "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı. 7 ile 27 yaş grubu arasındaki genç turist için gelir hedefleniyor.

Cari açığı turizm kapattı!

Bakan Çelik, Dünya Turizm Örgütü 'nün raporuna göre turist sayısında dünya turizmi yüzde 5 büyürken. Türkiye 'nin yüzde 10 büyüyerek dünya ortalamasını ikiye katladığını açıkladı.

Türkiye'de alternatif turizm gelişiyor!

Türkiye Zengin kaynaklarıyla turizm sezonunu on iki aya yaymaya çalışıyor. Türkiye, Kış turizmine yönelik yatırımlarda etkinlik ve sürdürülebilirliğin artırılması hedefiyle Kış Turizmi Master Planı hazırlanacak ve uygulamaya konacak.

Türkiye'ye 9 ay içinde 3 milyon Rus turist geldi!

Ruslar, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da tatil için en çok Türkiye'yi tercih etti. Dokuz aylık dönemde 3 milyon Rus Türkiye'ye tatil için gelirken, 2013 yılında elde edilen büyümenin önemli bir kısmı Bağımsız Devletler Topluluğu pazarından sağlandı

Turizmde artış sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye 'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının dokuz aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde oranla 10 arttığını bildirdi

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Uluslarası turizm yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen 'Tourism Investments Forum-TIF 2020' etkinliği dünyanın önemli markaları tarafından ilgi gördü.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Türkiye'nin nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacı var!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akçakaya, "Ülkemiz makul oranda nitelikli 5 yıldızlı otel arzına doydu. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacın daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi...

Cem Yolcu: Türkiye’de en büyük gayrimenkul geliştiricisi olacağız!

Türkiye’ye 2013 yılında gelen ve Körfez’in en güçlü inşaat geliştirme şirketlerinden olan MAZAYA, Ritim İstanbul projesiyle oluşturduğu 1 milyar liralık değerden sonra portföyünün yüzde 35’ni ülkemize getirme kararı aldı.

Murat Ersoy: Türkiye'de satılık otel yok!

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Rusya ve diğer nedenlerden kaynaklı Türkiye’de 1300 otelin satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Türkiye ve İran arası turizm ilişkileri geliştirilecek!

Türkiye ve İran arasında iki ülke turizm ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer tarafından imzalandı.

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

türkiye turizm 2013 Haberi

türkiye turizm 2013


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) "Gençlik Turizmi 2015 Raporu'na göre, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı. 


Rapora göre, 2013 yılında 33,8 milyon kişi olan Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı içerisinde yaşları 7 ile 27 arasında bulunan genç turistin sayısı 8,5 milyona ulaşırken, yurtiçi seyahatlerin yüzde 25'ini gençler gerçekleştirdi. Gerek yerli, gerekse yabancı turistlerde "gençlerin" yüzde 75'lik kısmının 500 avro ve üzerinde harcama yapması pazarın ne kadar büyük ve değerli olduğunu ortaya koydu. 


Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNVVTO) verilerine göre ise dünyada 1 milyar kişiyi aşan turistlerin yüzde 20'sini gençler...