30 / 04 / 2024

Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi

Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi

DEİK Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, Antalya Expo 2016’ya katılacak Türkmen iş adamlarını Adana'ya davet ettiklerini belirterek, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çabaladıklarını bildirdi.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Abdülkadir Akkuş, DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı'na seçildi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı görevine, Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş seçildi...

Bürotime Türkmenistan’da mağaza açtı!

Ofis mobilyası sektörünün global markası Bürotime; Eylül ayında açtığı Yunanistan mağazasının ardından Ekim ayında da Türkmenistan’da mağaza açıp farklı coğrafyalarda pazar payını genişletiyor.

Sırbistan ile Türkiye arasında inşaat alanında önemli fırsatlar var!

DEİK Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Bayram Akgül yaptığı açıklamada, "Sırbistan ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için başta tekstil, otomotiv, tarım, gıda, inşaat ve turizm olmak üzere pek çok alanda önemli fırsatlar bulunuyor." dedi.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Haberi

Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi

Avcı, yazılı açıklamasında, DEİK çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi’nin yaklaşık 25 yıldır iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin kardeşçe çabayla gelişmesi adına çalışma yürüttüğünü belirtti.


Türkmen iş adamlarının, bu ay Antalya’da Expo 2016’ya katılacağını anımsatan Avcı, "Türkmen girişimci kardeşlerimizi Adana’da misafir edip, Çukurova’yı her yönüyle daha yakından tanıtmak istiyoruz. Bölgemizdeki sanayicilerimizin Türkmen iş adamlarının iş birliği içinde üçüncü ülkelerde ortak projeleri hayata geçirmesi, küresel rekabette bizleri güçlü kılacak" ifadelerini kullandı.


Avcı, çeyrek asırlık süreçte Türk müteahhitlerin Türkmenistan’da 48 milyar doları bulan çok sayıda projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Türkmenistan’daki Türk yatırımları 300 milyon dolar düzeyine çıktı ve bu ülkede 16 bin kişiye istihdam sağlandı. Türkiye-Türkmenistan arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 2,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın...