12 / 05 / 2024

türkiye uçulşarı ne durumda

türkiye uçulşarı ne durumda

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı. Ukrayna sınırlarında düşürülen Malezya uçağı ve İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle güvenli uçuş trafiği Türkiye üzerine kayarken, havada trafik yüzde 30 arttı.

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

Türkiye, EURO 2032’den ne kadar kazanacak? Açıklanan tutar resmen dudak uçuklattı!

Türkiye ve İtalya, EURO 2032’yi birlikte düzenleyecek. Her Avrupa Şampiyonası büyük bir gelir kapısı olurken, 2 milyar euroluk rekorun da gelecek yıl kırılması bekleniyor. İvmeye göre 2032, Türkiye ve İtalya 2 milyar eurodan fazla gelir sağlayacak.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Otomobil devinden Türkiye başarısı! Tarihte bir ilk oldu

Citroen, mart ayında 5 bin 348 adetlik satış rakamıyla Türkiye pazarındaki bugüne kadar en yüksek aylık satışını yaptı. İşte tüm detaylar...

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Avrupalılar Türkiye'deki bir ürüne aşırı ilgi göstermeye başladı! Hepimiz kullanıyoruz sizi de ilgilendiriyor

Avrupalıların Türkiye'de ticaretleri hız kesmeden devam ediyor. Avrupalılar son olarak Türkiye'deki önemli bir ürüne daha aşırı ilgi göstermeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Dolardaki erime dikkat çekti! Türkiye'nin elindeki paradan ne kadar gittiği açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta 5 milyar 718 milyon dolar azalarak 107 milyar 659 milyon dolardan 101 milyar 941 milyon dolara geriledi.

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

Türkiye'de çok satıyor! En ucuz Volkswagen Golf ne kadar? İşte 11 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Türkiye'de en çok satılan araçlardan biri olan Volkswagen Golf'un fiyatı merak edilmeye başlandı. Peki şu anda piyasadaki en ucuz Golf ne kadara satılıyor? İşte cevabı...

Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

Türkiye'de 2022 yılında ödenecek asgari ücretin belli olmasından sonra gözler diğer ülkelere çevrildi. Peki Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

türkiye uçulşarı ne durumda Haberi

türkiye uçulşarı ne durumda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye hava sahasını kullanan günlük transit uçak trafiğinin 850’den 1.100’e çıktığını söyledi. Bakan Elvan’ın açıkladığı rakamlardan hareket edildiğinde, havadaki trafik, Türkiye’nin Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı’ndan (Eurocontrol) alacağı parayı da artırdı. Eurocontrol’ün belirlediği fiyatlara göre Türkiye hava sahasını kullanan her uçak yaklaşık bir bedel ödüyor. Bu rakam uçağın ağırlığı ve Türkiye hava sahasını ne kadar kullandığına göre değişse de ortalama 120 Euro’dan hareket edildiğinde daha önce Türkiye hava sahasının kullanılması için Eurocontrol’den alınması gereken 102 bin Euro iken, artan trafik ile 132 bin Euro’ya çıkmış durumda. Yani günlük ortalama 30 bin Euro’luk bir fark oluşmuş durumda.


1300 ÇALIŞANA DAĞITILIYOR


Ödenen bu bedeller Eurocontrol’ün Brüksel’deki havuzunda toplanıyor. Bu paraların önemli bir kısmı, havacılık kurumlarında çalışan...