05 / 05 / 2024

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak mı

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak mı

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

Federal Çalışma Ajansı, bir Avrupa ülkesinin Türkiye'den 2 bin işçi istihdam edeceğini duyurdu.

Türkiye'de son 15 yılda böylesi görülmedi! Ücretsiz veriliyor anında tükeniyor

Türkiye son 15 yılda görülmemiş bir krizin içinden geçiyor. Artan fiyatlar vatandaşı her açıdan zorlamaya devam ediyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) hazırladığı raporda çok ilginç tespitlere yer verildi. Ücretsiz dağıtılıyor kapış kapış gidiyor tespiti yapıldı.

Hyundai Staria uzay gemisi gibi havasıyla Türkiye'de satışa çıktı! 4 Haziran fiyat listesi

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, SUV'ların rağbet görmeye başlamasıyla rafa kalkmaya yüz tutan MPV sınıfına adeta bir yıldız armağan etti. Staria ismi verilen yeni model Türkiye'de satışa sunuldu. İşte Hyundai Staria'nın teknik özellikleri ve satış fiyatı...

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak mı Haberi

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak mı


Meclis, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, referandum nedeniyle, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.


Esnaftan gurbetçiye, çiftçiden işsize milyonlarca vatandaşı ilgilendiren; vergide indirim, kredi borcunda kolaylık sağlayan "torba teklifi" yasalaştıran Meclis, bu hafta uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarılarını görüşecek.


Genel Kurul gündeminde, yaklaşık 260 uluslararası anlaşmaya ilişkin tasarı bulunuyor.


Siyasi partilerin grup toplantıları 28 Şubat Salı günü yapılacak.


TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, 28 Şubat'ta toplanarak, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2016 yıllık raporunu görüşecek.


24 Şubat Cuma günü TBMM Başkanlığına sunulan, Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının, bu hafta ilgili komisyonda görüşülmesi, mart ayının ikinci ve üçüncü haftası TBMM Genel...