06 / 05 / 2024

türkiye vatandaşı olmak için gayrimenkul şartı

türkiye vatandaşı olmak için gayrimenkul şartı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 106 sayılı kararla yabancıların Türkiye vatandaşlığına geçişiyle ilgili bazı düzenlemelerde değişiklik yapıldı. Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022!

Türkiye'den belli bir sınırda bedel ödeyerek ev alanlar vatandaşlığın da sahibi olabiliyor. İşte Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022...

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; 2021'in ilk 10 ayında yabancılara yapılan konut satışı 10 ayda 2020 senesinin tümünü geride bıraktı. Bu sene içerisinde En çok İran vatandaşı Türkiye'den konut aldı. 

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

türkiye vatandaşı olmak için gayrimenkul şartı Haberi

türkiye vatandaşı olmak için gayrimenkul şartı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 106 sayılı kararla yabancıların Türkiye vatandaşlığına geçişiyle ilgili bazı düzenlemeler yapıldı. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, 2010 yılında yürürlüğe giren Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in yabancıların "istisnai olarak Türk vatandaşlığını" kazanmalarını düzenleyen 20'nci maddesinde değişiklik yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre, Türkiye vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Ayrıca Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirildi.


Yine vatandaşlığa hak kazanma şartları arasında bulunan en az 100 kişiye istihdam sağlama ifadesi de 50 kişi olarak değiştirildi. Vatandaşlığa geçme hakkı kazanmak için Türkiye'deki bankalarda tutulması gereken mevduat miktarı ise 3 milyon dolardan 500...