03 / 05 / 2024

türkiye yalıtımsız bina sayısı

türkiye yalıtımsız bina sayısı

Türkiye'nin, enerjisinin yüzde 75'ini ithal eden ve enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirten XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkam Ertuğrul Yörük, ısı yalıtım pazarının ülkede hak ettiği yerde olmadığını savundu...

Türkiye'de konutlardan yüzde 90'ı yalıtımsız!

Türkiye'de yer alan 18 milyon konuttan yüzde 90'ının yalıtımsız olduğu açıklandı...

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye’deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’i yalıtımsız!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonu riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2012 yılından bugüne tüm Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi. Kurum, Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonunun riskli olduğunu belirtti.

Bakan Varank: Finansal piyasalardaki dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, finansal piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız olduğunu belirtti.

Bağımsız GSYH 2019'da yüzde 0,9 arttı!

Türkiye'de bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) geçen yıl yüzde 0,9 artış gösterdi.

Edip Gayrimenkul 2020 yılı için MGI Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında 2020 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş.'nin tescline ilişkin ilan bugün 10113 sayılı Türkiye Ticaret sicili gazetesinde yayınlandı.

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Reysaş GYO, Vizyon Grup Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş ile anlaştı. Bu karar 3 Eylül 2019 tarihinde tescil, 9 Eylül 2019 tarih ve 9904 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edildi...

İhlas Gayrimenkul, İrfan Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. 2019 yılı için İrfan Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı...

Özak GYO 2019 için PWC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı için PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı.

türkiye yalıtımsız bina sayısı Haberi

türkiye yalıtımsız bina sayısı

Türkiye'de bulunan 19 milyon konutun yüzde 85'inin hâlâ yalıtımsız olduğuna dikkat çeken Yörük, "Ülkemizde enerjinin yüzde 34'ünün konutlarda kullanıldığı ve konutlarda kullanılan enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketildiği düşünüldüğünde enerjimizin ne kadar büyük bir kısmını boşa harcadığımız ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda mevcut ve yeni inşa edilecek binalarda yapılacak ısı yalıtımı, enerji tüketiminde yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf sağlayacak. Bu tasarrufun çevre korumasına ve sürdürülebilir kalkınmaya olduğu kadar, ülke ekonomisine yapacağı katkı da kayda değer miktarda olacak" açıklamasında bulundu. 


Türkiye'de ısı yalıtım sektörünün her geçen yıl biraz daha büyüme potansiyeli barındırdığının altını çizen Yörük, şunları söyledi: "Isı yalıtımım yeni binalar için zorunlu kılan TS 825 Isı Yalıtımı Yönetmeliği, sektörün gelişimi açısından çok önemli bir basamaktı. Bunun sonuçlarını yönetmeliğin yayınlandığı...