05 / 05 / 2024

türkiye yatırımlarında son durum

türkiye yatırımlarında son durum

Türkiye emlak piyasasına ilgileri her geçen gün artan yabancılar, yılın ilk 5 ayında 834 bin 436 metrekarelik taşınmaz aldı. Bugüne kadar aldıkları taşınmazın toplamı ise 32 milyon metrekareyi aştı.

Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli?

İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir. Peki, Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Dosso Dossi Hotels Grubu'nun yatırımlarında önceliği İstanbul!

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan yaptığı açıklamada, "Otel yatırımlarına devam kararı aldık. Şimdilik önceliğimiz İstanbul" dedi.

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

Atlas Üniversitesi’nde yatırımlar hız kesmiyor!

Atlas Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Yusuf Elgörmüş sağlık yatırımlarında hız kesmiyor. Elgörmüş 2025 yılına kadar 3 milyar TL'lik yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

türkiye yatırımlarında son durum Haberi

türkiye yatırımlarında son durum

Türkiye emlak piyasasına ilgileri her geçen gün artan yabancılar, yılın ilk 5 ayında 834 bin 436 metrekarelik taşınmaz aldı. Bugüne kadar aldıkları taşınmazın toplamı ise 32 milyon metrekareyi aştı. Alım hızı en çok artan yatırımcılar da Suudiler.


Mü­te­ka­bi­li­yet en­ge­li­nin kalk­ma­sıy­la bir­lik­te, ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­lar Tür­ki­ye­’de gay­ri­men­kul alım­la­rı­nı ar­tır­dı. Ta­pu ve Ka­das­tro'nun Ha­zi­ran 2015 ve­ri­le­ri­ne gö­re yı­lın ilk 5 ayın­da ya­ban­cı­lar top­lam 834 bin 436 met­re­ka­re­lik ye­ni ta­şın­maz al­dı. Böy­le­ce ya­ban­cı­la­rın elin­de­ki ta­şın­maz ala­nı 32 mil­yon 538 bin 520 met­re­ka­re­ye yük­sel­di.


Böl­ge­ler de çe­şit­len­di


Ay­rı­ca ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­nın son dö­nem­de böl­ge çe­şit­li­li­ği­ne git­ti­ği göz­len­di. Bu­gü­ne ka­dar da­ha çok Muğ­la, An­tal­ya ve Ay­dı­n’­da ta­şın­maz edi­nen ya­ban­cı gay­ri­men­kul alı­cı­sı, se­ne ba­şın­dan bu ya­na ro­ta­sı­nı Zon­gul­dak, Kı­rık­ka­le, Bo­lu, Mar­din, Muş ve Bi­le­cik gi­bi il­le­re çe­vir­di.



1,3 mil­yar do­lar gel­di


Yi­ne...