07 / 05 / 2024

türkiye yavaş kentler

türkiye yavaş kentler

İmpo İmar tarafından Türkiye'nin 15'inci yavaş kenti Mudurnu ilçesi için yeni imar planları da hazırlandı.

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail basınında: İnşaattaki yavaşlama, daire arzında azalmaya yol açacak!

Türkiye'nin almış olduğu ambargo kararı, Tel Aviv'de büyük öfkeye neden oldu. İsrail medyası, Türk boykotunun etkilerinin büyük olacağını belirtilirken, en çok etkilenecek sektörün başında da inşaat sektörü yer aldı...

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

OECD, 2019 Türkiye ekonomisi için beklentileri iyileştirdi!

Global ekonomik görünümün kararmaya devam ettiğini, gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde büyümenin yavaşlamayı sürdürdüğünü açıklayan OECD, Türkiye ekonomisi için 2019 beklentilerini iyileştirdi.

Türkiye'de sağlıksız ve kimliksiz kentler oluşuyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de şehircilik açısından sağlıksız ve kimliksiz kentler oluştuğunu söyledi.

Türkiye İMSAD İnşaat Endeksi Şubat ayında 1,28 puan düşüş kaydetti!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat ayı verileri açıklandı. Şubat ayında, bir önceki aya göre 1,28 puan düşerek 76,51 puan seviyesine inen endekste, sektörde 11 aydır süren gerilemenin Şubat ayında önemli ölçüde yavaşladığı belirtildi.

Moody’s: Türkiye'nin ekonomik yavaşlaması endişelendiriyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye açıklaması yaptı. Moody’s, "Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş durumunu koruduğunu ama Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve ekonomik yavaşlama bankacılık sistemine ilişkin yeni endişeler oluşturduğunu belirtti.

WRI Türkiye 3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu başladı!

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in yaşanabilir kentler yaratma hedefiyle her yıl düzenlediği sempozyumda, “Daha Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlere Doğru” başlığı masaya yatırılıyor.

Suriye'deki savaş yabancıların Türkiye'deki konut alımlarını nasıl etkiliyor?

Ramazan ayında konut satışlarında yavaşlama getirirken Suriye sınırında yaşanan yeni gerginlik ve "Türkiye savaşa mı giriyor?" kaygısı yabancıyı 'ev'den soğuttu. "Yaprak kıpırdamıyor" diyen sektör beklemeye geçti.

Edip Uğur: Balıkesir Türkiye'nin yıldızı olacak!

Gelişen Kentler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Balıkesir'de moraller yüksek. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Balıkesir, gelecekte Türkiye'nin yıldızı olacak. Zirve sayesinde bu inancımızı halk da paylaştı" dedi.

İşte Türkiye'nin 2014 yılı gayrimenkul karnesi!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2014 yılında yüzde 30 artan A sınıfı ofis arzı, Avrupa pazarları arasında en yüksek artışı kaydederken; AVM pazarındaki yeni arzlar ise yavaşladı.

Türkiye’nin ilk yerel yönetimler açık veri portalı Gaziantep'te yapıldı!

İlk olarak Gaziantep Şahinbey Belediyesi için SAMPAŞ tarafından hayata geçirilen açık veri portal projesinin yaygınlaşması bekleniyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin akıllı kentler mimarı olan SAMPAŞ tarafından geliştirildi.

Türkiye'de kruvaziyer turizminde daralma yavaşladı!

Türkiye'nin, 9 ayda ağırladığı kruvaziyer yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 azalıp, 1 milyon 360 bin 4 oldu.Türkiye'de kruvaziyer turizminde daralma yavaşladı...

türkiye yavaş kentler Haberi

türkiye yavaş kentler

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yeni imar planları hazırlandı. Planlar İmpo İmar tarafından hazırlandı. İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, ekip olarak bir başka yavaş kent olan Kırklareli-Vize için de imar planlaması çalışması yaptıklarını, İller Bankası’ndan ihale ile alınan bu planlama çalışmasının halen sürdüğünü söyledi

İş, yavaş kent ilan edilmekle bitmiyor

Hüseyin Oflaz, bir kentin yavaş kent ilan edilmesi için 70 ayrı kriteri taşıması gerektiğini, ancak ondan sonra başvurusunu yapabildiğini söyledi. Oflaz, "Bu kriterleri dünyada 209 kent sağlayabildi. Bu kentlerden 15'inin Türkiye’de bulunması sevindirici bir gelişme. Ancak iş, yavaş kent ilan edilmekle bitmiyor. Bu özelliğin korunması, sürdürülebilmesi, gelişimin ve hayata ilişkin yapılanmanın bu vasıflara göre gerçekleştirilebilmesi de önemli. İşte bu noktada imar planları ortaya çıkıyor.  Çevre, alt yapı, kentsel yaşam, hatta turizm...