23 / 07 / 2024

Türkiye yazlık sayısı

Türkiye yazlık sayısı

Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Avrupa'da 49 milyon kişinin daha uzun süreli geceleme yapmak veya ev ortamının sunduğu olanaklardan faydalanmak istemeleri gibi nedenlerle ev kiralayarak tatil yaptığını belirtti.

Türkiye'deki milyoner sayısının yüzde 43 artması bekleniyor!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in yayımladığı Küresel Servet Raporu’nda önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'deki milyoner sayısında yüzde 43'lük artış beklendiği belirtildi.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Türkiye’nin en itibarlı süpermarket markası o oldu!

Türkiye'nin en itibarlı süpermarket markası seçildi. En fazla mağazaya sahip olan o marka tercih edildi. İşte detaylar!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tam 2 bin işçi alımı yapacağını duyurdu. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde yapılacak alımlar ile ilgili ayrıntılar başvuru yapacak adaylar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Konu ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. 

CDS puanı rekor kıran Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku da açıklandı

Ekonomi uzmanlarının 'Bir an önce tedbir alınmalı' diyerek uyardığı CDS risk primi 900 puanı aşan Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku açıklandı. Rakamlar Merkez Bankası tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Türkiye yazlık sayısı Haberi

Türkiye yazlık sayısı


Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı, yazlık konutların turizme kazandırılması için İspanya modelini önerdi.

Uzmanlar, İspanya'nın toplam yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 75'inin ikincil konutlardan oluştuğunu söyledi.


Eylem planı gerekiyor

Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Avrupa'da 49 milyon kişinin daha uzun süreli geceleme yapmak veya ev ortamının sunduğu olanaklardan faydalanmak istemeleri gibi nedenlerle ev kiralayarak tatil yaptığını belirtti.

Doç. Dr. Özdemir, "İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam etmekte. Bunun başarılı örnekleri ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde Mersin'de ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği'nin öncülüğünde Ayvalık'ta kendisini gösterdi. Ancak ülke ekonomisine ciddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş...