04 / 05 / 2024

türkiye yurtdışı hastaneleri

türkiye yurtdışı hastaneleri

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, yurtdışına da yardım elinin uzatıldığına dikkat çekti. Kafkas, nisan ayında Somali'de yeni bir hastane açılacağını söyledi...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Türkiye, yurt dışı müteahhitlikte dünya ikincisi oldu!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi yayınlandı. Listeye göre, Türkiye, yurtdışı müteahhitlikte 44 firma ile bir kez daha dünya ikincisi oldu.

Şenel Yediyıldız: Şehir hastaneleri Türkiye’yi zirveye taşıdı!

Türkiye’nin sağlık sektöründe yaşadığı gelişmeler ile ilgili konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde en kolay, en ucuz ve en mükemmel hizmeti veren ülke olduğunu ifade etti...

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Ruslar Türkiye'den ev alıyor!

Rusya'da yayımlanan resmi kararların yer aldığı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, Rusların yurtdışında gayrimenkul alımlarının arttı. Ruslar, yazlık ev alımlarında Bulgaristan'dan sonra en çok Türkiye'yi tercih ediyor.

Yabancıların Türkiye’den ev alması kolaylaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılacak çalışma kapsamında yabancıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin, Türkiye’den mülk edinmesini kolaylaştırılacak. Bu kapsamda, yurtdışı tanıtım ve satış ofisleri kurulacak.

Zingat Türkiye'deki konut projelerini yurtdışına pazarlıyor!

Zingat, yatırım ortağı olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yedi ülkede lider emlak platformlarına sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group (PFG), Türkiye'deki konut projelerini yurtdışına açıyor... 

türkiye yurtdışı hastaneleri Haberi

türkiye yurtdışı hastaneleri


Yurt dışına yardım elini uzatan Türkiye, kısa süre önce hizmete giren Sudan'daki hastanenin ardından nisan ayında Somali'de yeni bir hastane daha açacak.


Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bir taraftan kamu-özel sektör ortaklığı modeli ile şehir hastaneleri kurulduğunu, diğer taraftan da Sağlık Bakanlığı ve TOKİ'nin yatırımlarıyla hastaneler inşa edildiğini açıkladı.

Yurt genelinde devam eden 324 hastane inşaatının bulunduğunu, 46 hastanenin de projesinin hazırlandığını belirten Kafkas, “Türkiye'nin önümüzdeki 3 yıl içinde sağlık altyapısı problemi kalmayacak" dedi. 

Somali’de hastane açılacak

Sağlık alanındaki vizyonun Türkiye ile sınırlı olmadığını vurgulayan Kafkas, yurt dışındaki çeşitli bölgelerde de hastaneler yaptıklarını ya da gelişmesine yardımcı olduklarını dile getirdi. 

Kafkas, şunları söyledi: "Kısa süre önce Sudan'da bir hastane açtık, nisan ayında yine Somali'de açacağız....