20 / 11 / 2024

Türkiyede balon riski

Türkiyede balon riski

İlki 2014yılı üçüncü çeyreğinde yayımlanan Emlak Konut GYO'nun 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunun ikincisi dün açıklandı. Rapora göre Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışları özel durumlardan kaynaklanıyor.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var?

Türkiye, deprem riski oldukça yüksek bir bölge. Fay hatları üzerinde konumlanması nedeniyle ülkemizde büyük depremler yaşanabiliyor. Peki Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? İşte ayrıntılar...

İMSAD: Türkiye’de riski deprem değil güvensiz yapılar oluşturuyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Elazığ’da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem ile ilgili yaptığı açıklama yaptı...

Türkiye’de riski deprem değil, güvensiz yapılar oluşturuyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, Silivri açıklarında meydana gelen ve tüm İstanbul'da hissedilen deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, "Binalarımız gerçek bir testten geçti ancak vatandaşlarımız temkinli olmalı" dedi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Konutta balon riski yok, spekülasyon var!

Barutçu “Türkiye’de konut sektörü diğer gelişmiş veya gelişmekte olan ekonomilere göre talep anlamında farklılıklar göstermekte. Diğer ülkelerde kişi sadece kendi ihtiyacını karşılamak için konut alırken ülkemizde geleneksel bir talep." dedi.

Murat Özcan: Yangın yalıtımı binalarda riski azaltır!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu belirterek, yangında doğru yalıtımın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Türkiye'de konut balonu var mı?

Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Gökhan Taş: Konutta balon riski yok!

Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Gökhan Taş: Konut sektöründe balon yok!

Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Emlak Konut GYO: Konutta balon riski yok!

Emlak Konut GYO'nun ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporuna göre Türkiye'de 'balonlaşma' riski olan tek bir yöre var: Yoğun göçmen talebi alan Gaziantep, Kilis, Adıyaman.

Levent Yılmaz: Konutta balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı yok!

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yılmaz, konut sektörü ile ilgili dikkat edilmesi gereken çok konu olmasına karşın balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı bulunmadığını söyledi.

Türkiyede balon riski Haberi

Türkiyede balon riski

İlki 2014yılı üçüncü çeyreğinde yayımlanan Emlak Konut GYO'nun 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporunun ikincisi dün açıklandı.  Rapora göre Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışları özel durumlardan kaynaklanıyor. Bu nedenle de Türk konut piyasasında balon oluşma ihtimali yok. Rapora göre balonlaşma ihtimali olan tek bölge ise Gaziantep-Kilis- Adıyaman yöresi. Gaziantep -Kilis-Adıyaman yöresinde fiyat artışlarının reel anlamda yüzde 53,9'luk bir düzeyde olduğunu vurgulayan raporda, "Bölgedeki fiyat artışının temel nedeni ise Suriye. İrak gibi ülkelerden gelen göçmenlerin yoğun talebi"...