06 / 07 / 2024

Türkiyede çalışanlar iş güvenliği istiyor

Türkiyede çalışanlar iş güvenliği istiyor

Türkiye ayağı Kariyer.net tarafından yürütülen "Global İşgücünün Şifresi" Araştırması Türkiye sonuçları açıklandı.İş arayanlara hangi ülkelerde çalışmak istedikleri ve hangi faktörlerin onları yurtdışında çalışmak için motive ettiği soruldu.

THY'den tüm çalışanlarına 25 bin TL bayram ikramiyesi! THY bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Türk Hava Yolları çalışanlarına 25 bin TL bayram ikramiyesi vereceği öğrenildi. Peki THY bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte THY Bayram ikramiyesi ödeme takvimi.

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

SSK, BağKur emeklisi, memurlar ve çalışanlar hemen bakın! İşte yeni zamlı maaşlar.. Tek tek kim kaç TL alacak hesaplandı

Ocak ayı SSK, BağKur emeklisi, memurlar ve çalışanlar için yine zam ayı olacak. Peki hangi maaş kaç liraya yükselecek? İşte kalem kalem yeni zamlı maaşlar...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bırakacak!

Bugünkü enflasyonist ortamda ücretlere yapılan zamların geçimlerini sağlamaya yetmediğinden yakınan hekimler ve sağlık çalışanları iki gün iş bırakacak. SABİM Başkanı Akarken, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetini almasını istediklerini belirterek vatandaşları desteğe çağırdı.

Öğrenciler ve ofis çalışanları için bütçe dostu laptoplar: İşte fiyatları...

Son dönemde bilgisayar fiyatlarındaki artışlar, öğrenci ve ofis çalışanlarını uygun fiyatlı ve performanslı laptoplara yönlendirdi. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak pek çok ithal üründe yaşanan fiyat artışları, popüler markaların laptoplarını 20 bin TL'nin üzerine çıkardı. 

O firma çalışanlarına 25 maaş ikramiye verilecek!

Geçtiğimiz sene personeline 25 maaş ikramiye veren Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce, TİSK'e tepki gösterdi. Yüce, "çalışanlar için pazarlık olmasını yanlış bulduğunu" söyledi. Yüce, bu sene ise 25 maaştan daha çok ikramiye vereceğini söyledi.

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

Apple Türkiye çalışanları kazan kaldırdı!

Apple Türkiye çalışanları isyan etmeye başladı. Çalışanlar, zamlara rağmen düşük ücret aldıklarını söyledi. İşte detaylar!

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!

Asgari ücretli çalışanlar için peş peşe hesaplandı! Asgari ücrete ara zam tam bu kadar olacak! 

Çalışanlar dört gözle yapılacak bu zammı bekliyor. Asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? Temmuz ayında asgari ücret kaç liraya yükselecek?

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergeyi tüm birinci derece çalışanlar için düzenleyen kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 

Türkiyede çalışanlar iş güvenliği istiyor Haberi

Türkiyede çalışanlar iş güvenliği istiyor

Türkiye ayağı Kariyer.net tarafından yürütülen "Global İşgücünün Şifresi" Araştırması Türkiye sonuçları açıklandı. İş arayanlara hangi ülkelerde çalışmak istedikleri ve hangi faktörlerin onları yurtdışında çalışmak için motive ettiğinin sorulduğu araştırmadan, Türkiye için çıkan en çarpıcı sonuç dünya genelinde 7. sırada olan iş garantisi konusunun Türkiye’de 2. sırada gelmesi. İşini sevmek ve takdir edilmek ise dünyanın her yerinde en büyük motivasyon kaynağı.


Dünya çapında lider İnsan Kaynakları sitelerinden oluşan, online işe alım ağı The Network ve dünyanın lider yönetim danışmanlığı firmalarından The Boston Consulting Group (BCG) tarafından tüm dünyada gerçekleştirilen; Kariyer.net’in de Türkiye ayağını yürüttüğü "Global İşgücünün Şifresi" Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırma 189 ülkede 200.000'den fazla farklı sektörlerde mühendis, işçi, doktor, kamu çalışanları gibi farklı iş gruplarına yapılan anket ve bu ankete...