08 / 07 / 2024

türkiyede demiryolu uzunlukları

türkiyede demiryolu uzunlukları

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) verilerine göre, demiryolu uzunluğu bakımından hangi iller başı çekiyor dersiniz? İşte yanıtı...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye hızlı tren ağlarıyla donatılıyor!

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren"le tanışırken giderek genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yeni bir döneme giriş yapıldı. 

Çin-Türkiye demiryolu projesinin ön anlaşması Kasım'da!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım,' Türkiye bir lojistik üs olacaksa, liman ve demiryolu projelerini ve doğu-batı kuzey-güney koridorlarını mutlaka tamamlamalı' dedi.

Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlandı!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

1988 yılında, Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlanmış!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. Projenin hazırlanması 3.5 yıl sürmüş ve 5 milyar lira harcanmış.

Kazlıçeşme Mensucat Fabrikası arazisi kamulaştırılıyor!

Marmaray tünel demiryolu için Kazlıçeşme ’ deki eski Mensucat Fabrikası’nın arazisi kamulaştırılacak. İBB söz konusu arazinin ticaret alanı olarak düzenlenmesi reddetti

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy tüp geçidi 7 yılda tamamlanacakmış!

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy arasında deniz dibine yapılacak tüp demiryolu geçidi 7 yılda tamamlanacakmış. 100 milyar liraya mal olacak proje için Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Teşkilatı 250 bin dolar bağışlamış.

TÜMOSAN demiryolu projelerine ortak olacak!

Traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN; tren, hızlı tren ve demiryolu ekipmanlarının üretimi, satışı ve bakımı için yurtiçi veya dışında şirketlerle ortak proje veya girişim konusunda görüşmeler yapma kararı aldığını açıkladı.

Türkiye Demiryolu Makinaları en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı!

Kuruluşunun 75'inci yılında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), yeni üretimini yaptığı Avrupa'nın en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

Kazakistan-İran-Türkmenistan demiryolu bu yıl ulaşıma açılacak!

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’un İran ziyaretinde, Kazakistan - İran - Türkmenistan demiryolunun bu yıl ulaşıma açılacağı bildirildi. Kazakistan-İran-Türkmenistan demiryolu hattı projesinin inşaatına 2009 yılında başlanmıştı...

türkiyede demiryolu uzunlukları Haberi

türkiyede demiryolu uzunlukları


2012 TCDD verileri, il sınırları içerisinden geçen demiryolu uzunluklarını gözler önüne seriyor. Buna göre hangi il demiryolu uzunluğu bakımından ilk sırada yer alıyor? 


Aktif olan hızlı tren hatları 


1. Ankara : 343 km 

2. Konya :292 km 

3. Eskişehir :237 km 


İlk 10'daki diğer tren hatları 


1. Sivas : 570 km 

2. Afyon : 387 km 

3. İzmir : 331 km 

4. Ankara :310 km 

5. Konya : 298 km 

6. Elazığ : 288 km 

7. Balıkesir : 280 km 

8. Kütahya : 274 km 

9. Manisa : 264 km 

10. Gaziantep : 254 km 


Demiryolu geçmeyen iller 


1. Ağrı 

2. Antalya 

3. Artvin 

4. Bolu 

5. Çanakkale 

6. Çorum 

7. Giresun 

8. Gümüşhane 

9. Hakkari 

10. Kastamonu 

11. Muğla 

12. Ordu 

13. Rize 

14. Sinop 

15. Trabzon 

16. Aksaray 

17. Bayburt 

18. Şırnak 

19. Bartın 

20. Ardahan 

21. Iğdır 

22. Yalova 

23....