09 / 05 / 2024

türkiyede deniz turizmi

türkiyede deniz turizmi

Türkiye limanlarına 2013'te yanaşan bin 542 kruvaziver, yaklaşık 2 milyon 250 bin turist getirdi. Son beş yılda gemi sayısında yüzde 13, yolcu sayısında yüzde 34 artış yaşandı...

Veysel Eroğlu: Deniz turizmi yerini doğa turizmine bırakıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık dünya, deniz turizminden ekoturizme, doğa, tabiat ve yayla turizmine kaymaya başladı." dedi. Bakan Veysel Eroğlu, 2023 hedeflerinin arasında 50 milyar dolarlık turizm geliri olduğunu söyledi...

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile N.Ahmad Aref   Abedalqader tarafından kuruldu. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Rize-Artvin Havalimanı’nda deniz dolgusu başladı!

Türkiyenin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nda deniz dolgusu başladı.

Galataport'ta çalışmalar başladı!

Türkiye'nin deniz turizmi için en büyük ve prestijli projesi Galataport'ta çalışmalar start aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Tüm engellemelere rağmen bir gurur projemiz daha hayata geçiyor" dedi.

Stone Group Hotels'in Antalya'daki yeni oteli 2017'de açılacak!

Türkiye'de en önemli sektörlerden biri kuşkusuz turizm. Özellikle deniz turizmi açısından Akdeniz çanağında ilk akla gelen destinasyonlardan biri olan Türkiye, alternatif turizm alanında da son yıllarda büyük ilerleme kaydetti.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

türkiyede deniz turizmi Haberi

türkiyede deniz turizmi

Türkiye limanlarına 2013'te yanaşan bin  542 kruvaziver, yaklaşık 2 milyon 250 bin turist getirdi. Son beş yılda gemi sayısında yüzde 13, yolcu sayısında yüzde 34 artış yaşandı. 


İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk. Türkiye'nin turizm gelirinin yüzde 20'sinin deniz turizminden kazanıldığını belirtti. Yaklaşık 6,4 milyar dolar olan bu rakamın önemli bir gelir kaynağı olduğunu kaydeden Öztürk, "Kruvaziyer turizminin, deniz turizmi kaynaklan arasında önemli bir yeri bulunmaktadır. Antalya'da düzenlenen arama konferansında, sektörün 10 yıllık vizyonu belirlenirken 2013'te 6,4 milyar dolar olan deniz turizmi geliri, 2023'te 20 milyar dolar olarak hedeflenmiştir." dedi Öztürk, kruvaziver gelirlerinin artırılması için limanların. "yolcu değişim limanı (home port)" haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak. "Bunun için kruvaziyer hatlar ve tur operatörleriyle sıkı iletişim...