28 / 04 / 2024

türkiyede devremülk satış oranı

türkiyede devremülk satış oranı

Körfez ülkelerinin Türkiye' ye olan merakının artması devremülk satışlarını da hareketlendirdi. Öyle ki, 2013 yılında 2012'ye göre yüzde 95 daha fazla satılık devremülk ilanı yayınlandı...

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!

Sinpaş Muğla Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü bir haber verildi. İşte merak edilen detaylar!

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Kızılbük GYO'dan 127.4 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO, Mart 2022'de Kızılbük Wellness Resort projesindeki 738 adet devre mülk satışı gerçekleştirdi. Bu satışların toplam bedeli 127 milyon 374 bi 481 TL olarak gerçekleşti. 

Kanun teklifi Meclis'te: Devre mülk satışı resmen yasaklanıyor!

TBMM Genel Kurulunda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki ilk dokuz maddeyi kapsayan 1'inci bölümü onaylandı. Peki neler değişecek? Ön ödemeli konut ve devremülk satışında hangi değişiklikler yapılacak işte ayrıntılar...

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kızılbük GYO'dan 790.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun portföyünde yer alan Marmaris Kızılbük Wellness Resort projesinde bugüne kadar 8 bin 473 adet devremülk satışı (ön satış) gerçekleştirildi.

türkiyede devremülk satış oranı Haberi

türkiyede devremülk satış oranı


Özellikle termal bölgelere talebin fazla olduğu devremülk sistemini daha çok aileler tercih ediyor.


Hurriyetemlak.com'dan alınan verilere göre; İstanbul'da satılık devremülk satışı 1 yılda yüzde 95, Ankara'da yüzde 90, İzmir'de yüzde 120, Balıkesir'de yüzde 80, Yalova'da ise yüzde 128 oranında artış gösterdi. 


Yazlık bölgelerde artış yüzde 100'ü geçti


Talebin çok olduğu yazlık beldelerin toplandığı Muğla'da satılık devremülk ilanları bir önceki yıla göre yüzde 139 artarken; Aydın'da yüzde 97, Antalya'da yüzde 98 arttı. 


Bir mülke ait kullanım haklarını belirlenmiş özel bir şekilde kullanılması için oluşturulan devremülk sistemi, kat mülkiyeti olarak bilinen kullanım hakkını birden fazla bölüme ayırarak dağıtılmasıyla ortaya çıkıyor. aylaşanlara mülkiyetin tüm özelliklerini kullanmak için belirli bir süre (genellikle her yıl hemen hemen aynı tarihlerde, bir hafta gibi) ayrılıyor. Bölümlere sahip olanlar, temelde mülkiyet...