03 / 05 / 2024

türkiyede Devremülk satışları

türkiyede Devremülk satışları

Körfez ülkelerinin Türkiye' ye olan merakının artması devremülk satışlarını da hareketlendirdi. Hurriyetemlak.com' dan alınan verilere göre satılık devremülk sayısı 1 yılda yüzde 95 arttı...

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışları sert düştü! Mart 2023'te 105 bin 476 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azalarak 105 bin 476 oldu.

Konut satışları yine düştü! 2022 Aralık'ta 207 bin 963 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 azaldı ve 207 bin 963 oldu.

Türkiye’de araba satışları patladı! En fazla hangi tip araç satıldı?

Fiyatların alabildiğine artmasına rağmen, Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomobil satışlarında patlama yaşandı. Peki bunun nedeni ne ve 2022’de en fazla hangi araç satıldı?

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

TÜİK tarafından Eylül 2022'ye ilişkin konut satış verileri açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 22,9 azaldı ve 113 bin 402 oldu. 

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Türkiye'de sigara satışlarıyla ilgili flaş gelişme

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de nisan ayında sigara satışları azaldı.

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Kızılbük GYO'dan 127.4 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO, Mart 2022'de Kızılbük Wellness Resort projesindeki 738 adet devre mülk satışı gerçekleştirdi. Bu satışların toplam bedeli 127 milyon 374 bi 481 TL olarak gerçekleşti. 

Ev alacaklar dikkat! Konut satışlarında şartlar resmen değişti! 

Ön ödemeli konutlara, devre mülk ile devre tatil satışlarına ve kredilere yönelik düzenlemeleri de kapsayan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunla, ön ödemeli satılan konutların teslimlerinde, devre mülk satışlarında ve kredi ürünlerinde düzenleme yapılıyor.

türkiyede Devremülk satışları Haberi

türkiyede Devremülk satışları

Körfez ülkelerinin Türkiye'ye olan merakının artması devremülk satışlarını da hareketlendirdi. Öyle ki, 2013 yılında 2012'ye göre yüzde 95 daha fazla satılık devremülk ilanı yayınlandı.


Özellikle termal bölgelere talebin fazla olduğu devremülk sistemini daha çok aileler tercih ediyor.


Hurriyetemlak.com'dan alınan verilere göre; İstanbul'da satılık devremülk satışı 1 yılda yüzde 95, Ankara'da yüzde 90, İzmir'de yüzde 120, Balıkesir'de yüzde 80, Yalova'da ise yüzde 128 oranında artış gösterdi.


Yazlık bölgelerde artış yüzde 100'ü geçti


Talebin çok olduğu yazlık beldelerin toplandığı Muğla'da satılık devremülk ilanları bir önceki yıla göre yüzde 139 artarken; Aydın'da yüzde 97, Antalya'da yüzde 98 arttı.


Bir mülke ait kullanım haklarını belirlenmiş özel bir şekilde kullanılması için oluşturulan devremülk sistemi, kat mülkiyeti olarak bilinen kullanım hakkını birden fazla bölüme ayırarak dağıtılmasıyla ortaya çıkıyor. aylaşanlara mülkiyetin...