05 / 05 / 2024

Türkiyede emlak fiyatları

Türkiyede emlak fiyatları

Global Property Guide, 2014'ün son çeyreğinde emlak fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri sıraladı. Türkiye yüzde 16.89 artışla ilk sırada yer alıyor.

Türkiye emlak fiyatlarının artışında dünya ikincisi oldu!

Dünyada ekonomik büyümeye yönelik endişeler artsa da bazı ülkelerde emlak fiyatları hız kesmeden yükseliyor. Global Property Guide'ın hazırladığı ve dünyanın önde gelen ekonomilerinin yer aldığı ülke sıralamasına göre Türkiye'nin yeri çok çarpıcı.

Türkiye emlak fiyatları en çok artan altıncı ülke oldu!

2008'de patlak veren ve dünyayı saran finansal krizin etkilerine rağmen konut fiyatları bazı ülkelerde hız kesmeden yükseldi. Bu ülkeler arasında Dubai birinci sırada yer alırken, Türkiye 6. olarak gösterildi...

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

Gayrimenkul satışlarında yeni dönem başladı! Emlak fiyatlarındaki manipülasyon önlenecek!

Konut Finansmanı Paketleri’nin duyurulmasının ardından emlak fiyatlarında yaşanan keskin artışlar üzerine T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan ‘538 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ aracılığıyla bu konuda bazı düzenlemeler yapıldı. İşte detaylar...

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.

Çanakkale Biga'da emlak fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'nin Biga yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.  Genelde yatırımcılar arsa, arazi ve köy evi satın alıyor ve artan talepler doğrultusunda emlak fiyatları artıyor.

Faizlerin düşmesiyle emlak fiyatları uçtu!

Kamu bankaları konut kredisi faizini azalttı ancak emlak fiyatlarını yükseltti. Talep artışıyla birlikte yüzde 25’e varan fiyat artışları vatandaşı mağdur etti. Ev alma hayali kuranlar, mağduriyet yaşadı.

Almanya’da emlak fiyatlarının düşmesi bekleniyor!

Koronavirüs salgı Almanya’da emlak piyasasını etkiledi. Uzun zamandır hızla yükselen emlak fiyatlarının düşmesi planlanıyor.

Galataport projesi açılmadan emlak fiyatlarını yükseltti! 

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Koronavirüs Rusya'da emlak fiyatlarını artırdı! 

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs, Rusya'da emlak fiyatlarının artmasına sebep oldu. Konutlara olan talep ise Mart ayının başından beri yükseliş gösteriyor...

Batman'da emlak fiyatları yükseldi!

Batman'da son yıllarda iş yerleri ve konutlarda büyük bir artış yaşanırken kira ve emlak fiyatlarındaki yükselişle ilgili konuşan emlak danışmanları, halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu söylüyor.

Almanya'daki yüksek emlak fiyatları işletmeleri zorluyor!

TDU Başkanı Remzi Kaplan Almanya'da emlak fiyatlarının yüksek olması sebebiyle iş insanların ticari alan ve dükkan bulmakta zorlandıklarını, bundan dolayı işletmelerin Berlin’den taşındığını söyledi.

İzmir’de emlak fiyatları ne kadar?

İzmir’de emlak fiyatları vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. 2019’un ilk günleri ile 2020’nin ilk günleri arasında kıyaslama sonucu, konut fiyatı en çok il ve ilçeler açıklandı.

Türkiyede emlak fiyatları Haberi

Türkiyede emlak fiyatları

20. sırada Kanada yer alıyor ve yıllık artışı yüzde 4.95, Hollanda 19. sırada yıllık artış yüzde 5.09, 18. sırada Meksika ve yıllık artış yüzde 5.11, 17. Yeni Zelanda yüzde 5.39 yıllık artış gösteriyor.


16. sırada yer alan Norveç'in yıllık artışı yüzde 5.68 olarak görülüyor. 15. sırada ise İzlanda yer alıyor. İzlanda'nın yıllık artışı yüzde 6.09, 14. sırada Endonezya ve yıllık artış yüzde 6.28 olarak belirlendi. 13. sırada yer alan Avustralya'nın ise yüzde 6.99 oldu.


12. sırada Filipinliler yer alıyor. Filipinlilerin yıllık emlak fiyatlarındaki artış yüzde 7.11 olarak görülüyor. 11. sırada ise Brezilya bulunuyor. Yıllık artışı yüzde 7.33. Güney Afrika 10. sırada olarak yer alıyor ve artış yüzde 8.10, İngiltere 9. sırada ve yıllık artışı yüzde 8.34.


8. sırada bulunan İsrail'in artışı yüzde...