15 / 05 / 2024

türkiyede enerji santralleri

türkiyede enerji santralleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılın ilk 8 ayında 6 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’nin enerjideki kurulu gücünün son 1 yılda yüzde 10, santral sayısının yüzde 17 arttığını bildirildi...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

6 ilde acele kamulaştırma kararı!

Bakanlar Kurulu 6 ilde yer alan bazı taşınmazları kamulaştırma kararı aldı. Enerji santralleri nedeniyle kamulaştırılacak taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilecek.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

türkiyede enerji santralleri Haberi

türkiyede enerji santralleri

Türkiye’nin enerjideki kurulu gücünün son 1 yılda yüzde 10, santral sayısının yüzde 17 arttığını bildirildi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılın ilk 8 ayında 6 milyar dolarlık yatırımla 4 bin 100 MW kurulu gücünde 131 santralin devreye girdiğini belirtilirken, geçen yılın tamamında devreye alınan kurulu güç toplamı 4 bin 150 MW düzeyinde olduğu hatırlatıldı.


Yıldız yazılı açıklamada, enerji yatırımlarında 2013’te hedeflenen seviyede gidildiğini kaydederek, geçen yıl ağustos ayı sonunda 55 bin 380 MW olan Türkiye’nin toplam enerji kurulu gücünün, 2013 Ağustos sonu itibarıyla yüzde 10.4 artışla 61 bin 151 MW değerine ulaştığını bildirdi. Santral sayısının da, aynı dönemde yüzde 17 artışla 861’e çıktığını belirten Yıldız, şunları söyledi:


“Ağustos aylarını baz aldığımızda, geçen yıl bir ay...